Доброволци ще почистват плажа до крепост Акра в края на лятото

Доброволци ще почистват плажа до крепост Акра в края на лятото  - E-Burgas.com

Доброволци ще станат част от World Cleanup Day тази събота, като се включат в почистването на плажа до крепост Акра. Инициативата е организирана от  Lessplastic Bulgaria и до този момент 15 души са отговорили, че ще се включат в нея.

"Освен, че ще оставим една местност малко по-чиста след нас. Ще можем да се порадваме на плажа и да видим крепостта Акра. Ще бъдем иноватори и изследователи, като подпомогнем и станем част от така наречената обществена наука (City Science). Отпадъците ще бъдат описани с помощта на Marine LitterWatch App и ще бъдат въведени в базата данни към Европейската агенция за околна среда (European Environment Agency). По този начин ще разберем, кои са най-често срещаните видове отпадъци на плажа. На базата на подобни данни се изготвят важни политически решения за намаляване на пластмасовото замърсяване. Важно е да бъдем част от тази европейска практика и да допринесем с обогатяване на информацията." пише организаторът Никола Бобчев.

Чувалите за почистването ще бъдат осигурени на място. 

Свързани статии
Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море Как да си направим екологична коледна украса Нови по-строги правила за чистотата на атмосферния въздух предлага Европейската комисия Климатичните промени и неравенствата Водните ресурси в борбата с климатичните промени Божана Славкова: Младите хора у нас следват мотото „Правя това, което ми кажат да направя“, но това не води до никъде Престъпления срещу климата – политици, граждани, правосъдие Само електрически автомобили в ЕС след 2035 г. - постижима или непостижима цел? „Застъпници за природата“
Тагове
екология плаж
Коментари

Още от последните новини