Доброволци ще почистват плажа до крепост Акра в края на лятото

Доброволци ще почистват плажа до крепост Акра в края на лятото  - E-Burgas.com

Доброволци ще станат част от World Cleanup Day тази събота, като се включат в почистването на плажа до крепост Акра. Инициативата е организирана от  Lessplastic Bulgaria и до този момент 15 души са отговорили, че ще се включат в нея.

"Освен, че ще оставим една местност малко по-чиста след нас. Ще можем да се порадваме на плажа и да видим крепостта Акра. Ще бъдем иноватори и изследователи, като подпомогнем и станем част от така наречената обществена наука (City Science). Отпадъците ще бъдат описани с помощта на Marine LitterWatch App и ще бъдат въведени в базата данни към Европейската агенция за околна среда (European Environment Agency). По този начин ще разберем, кои са най-често срещаните видове отпадъци на плажа. На базата на подобни данни се изготвят важни политически решения за намаляване на пластмасовото замърсяване. Важно е да бъдем част от тази европейска практика и да допринесем с обогатяване на информацията." пише организаторът Никола Бобчев.

Чувалите за почистването ще бъдат осигурени на място. 

Свързани статии
Безплатна сянка на плажа в Свети Влас до края на май Багери на плажа разбуниха духовете и на север Община Созопол към Марияна Николова: Забранете дигите на плажове, които не са застрашени от ерозия Ще приключи "административния тенис" на плажовете в Бургас? Решават проблема с дъждовната вода Пореден плаж на юг си търси стопанин Оставиха в ареста плажен крадец, тормозил Приморско цял месец Глобиха концесионера на плажа в Созопол със 7 300 лв. заради дигите Кметът Тихомир Янакиев опроверга концесионера: Няма щети по плажовете в Созопол За по чист въздух: И през тази година подменят стари печки в Бургас Родните плажове сред най-замързените с микропластмаса
Тагове
екология плаж
Коментари

Още от последните новини