Доброволци ще почистват плажа до крепост Акра в края на лятото

Доброволци ще почистват плажа до крепост Акра в края на лятото  - E-Burgas.com

Доброволци ще станат част от World Cleanup Day тази събота, като се включат в почистването на плажа до крепост Акра. Инициативата е организирана от  Lessplastic Bulgaria и до този момент 15 души са отговорили, че ще се включат в нея.

"Освен, че ще оставим една местност малко по-чиста след нас. Ще можем да се порадваме на плажа и да видим крепостта Акра. Ще бъдем иноватори и изследователи, като подпомогнем и станем част от така наречената обществена наука (City Science). Отпадъците ще бъдат описани с помощта на Marine LitterWatch App и ще бъдат въведени в базата данни към Европейската агенция за околна среда (European Environment Agency). По този начин ще разберем, кои са най-често срещаните видове отпадъци на плажа. На базата на подобни данни се изготвят важни политически решения за намаляване на пластмасовото замърсяване. Важно е да бъдем част от тази европейска практика и да допринесем с обогатяване на информацията." пише организаторът Никола Бобчев.

Чувалите за почистването ще бъдат осигурени на място. 

Свързани статии
Еколози алармират: Ценни местообитания в Айтоска планина са под заплаха! Бургазлии засадиха коледните си елхи в "Меден рудник" Коледна горичка ще изникне в парк "Езеро", всеки може да засади живо дръвче там Четвърта година подред: Доброволци правят коледно почистване на плаж Аркутино Новият екоминистър: Трябва да си върнем плажовете и да опазим дюните БДЗП преброи 1142 пеликана в Бургас Мария Нейкова разясни подробно заповедта, касаеща багерите по плажовете Бургаски ученици събраха над 5 тона опаковки за рециклиране След многото сигнали от граждани: Забраниха разораването на плажните ивици Проверяват плаж в Несебър заради издигната пясъчна дига
Тагове
екология плаж
Коментари

Още от последните новини