Доброволци ще почистват плажа до крепост Акра в края на лятото

Доброволци ще почистват плажа до крепост Акра в края на лятото  - E-Burgas.com

Доброволци ще станат част от World Cleanup Day тази събота, като се включат в почистването на плажа до крепост Акра. Инициативата е организирана от  Lessplastic Bulgaria и до този момент 15 души са отговорили, че ще се включат в нея.

"Освен, че ще оставим една местност малко по-чиста след нас. Ще можем да се порадваме на плажа и да видим крепостта Акра. Ще бъдем иноватори и изследователи, като подпомогнем и станем част от така наречената обществена наука (City Science). Отпадъците ще бъдат описани с помощта на Marine LitterWatch App и ще бъдат въведени в базата данни към Европейската агенция за околна среда (European Environment Agency). По този начин ще разберем, кои са най-често срещаните видове отпадъци на плажа. На базата на подобни данни се изготвят важни политически решения за намаляване на пластмасовото замърсяване. Важно е да бъдем част от тази европейска практика и да допринесем с обогатяване на информацията." пише организаторът Никола Бобчев.

Чувалите за почистването ще бъдат осигурени на място. 

Свързани статии
Марияна Николова за защитната дига в Созопол: Задължение на концесионерите е да спазват еко законите Вдигат защитна дига на пясъчната ивица на Централния плаж в Созопол Бургаските детски градини ще компостират листата в двора Не изхвърляйте старите си ел. уреди, общината ги извозва безплатно Бургас ще разширява плажовете си, проектант ще се бори с редукцията на пясъка Намалят таксите за концесии на плажове у нас Съдът решава законна ли е "подпорната стена" на Алепу Доброволци събраха 660 кг. боклук от плажа край крепост Акра Равносметка: 80% по-малко чужденци и 8% повече българи по морето през юли Зазимен бар изгоря на Южния плаж в Приморско
Тагове
екология плаж
Коментари

Още от последните новини