Борбата продължава: Дезинфекцират Карнобат от въздуха

Борбата продължава: Дезинфекцират Карнобат от въздуха - E-Burgas.com

Карнобат ще бъда дезинфекциран със самолет от въздуха. Това съобщи във фейсбук кметът на общината Георги Димитров.

Пръскането със самолет ще започне в 9 часа и ще продължи през целия ден. Ще се използва препаратът HMI® UNI S, който е безопасен за хора, растения, насекоми и животни. Той е с широк спектър на действие, на основата на бензалкониев хлорид.

Пръскането от въздух се налага, за да се дезинфекцират всички точки от територията на град Карнобат – дворни пространство, тесни улици, места, където не е възможно да се достигне с техника и др.

Пръскането със самолет се осъществява с изключителната подкрепа на Сдружението на зърнопроизводителите в Карнобат, представлявано от Теодор Иванов, които поемат разноските за летателните часове. Препаратът се осигурява от община Карнобат.

Във връзка с предстоящата дезинфекция от въздух призовавам гражданите да сведат до минимум излизанията от домовете си. Предварително се извинявам за неудобството. Създадената ситуация и необходимостта да се спре разпространението на COVID-19, налагат тези превантивни действия.

Свързани статии
80-годишна баба се преобърна с Дачията си край Карнобрат 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус Бургас с пореден успех, регионът е избран да участва мисия за предизвикателствата на климата 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Рекорден бюджет за регионално развитие, ето кои проекти в Бургаско са включени
Тагове
коронавирус карнобат регион
Коментари

Още от последните новини