Бургас с пореден успех, регионът е избран да участва мисия за предизвикателствата на климата

Бургас с пореден успех, регионът е избран да участва мисия за предизвикателствата на климата - E-Burgas.com

Бургас е българският регион, избран да участва в мисията за адаптиране към измененията на климата, така наречената мисия за адаптация, която подкрепя Европейския зелен пакт и Стратегията на ЕС за адаптиране към климата.

120 региона от 18 държави членки на ЕС бяха избрани да участват в мисията. Те бяха обявени по време на форум на Мисията за адаптирането към изменението на климата на ЕК преди дни.

С 370 милиона евро по „Хоризонт Европа“ за периода 2022-23 г. регионите ще получат достъп до пълния потенциал на научните изследвания и иновациите и ще ускоряват трансфера на разработените решения към обществото.

Регионите ще подпишат Харта на мисията и ще могат да се възползват от платформата за изпълнение на мисията, която ще стартира в началото на 2023 г. Заедно те ще създадат общност от практики за адаптиране към изменението на климата, ще имат достъп до данни и методики за оценка на риска и ще получат специално разработени насоки. Целта е регионите да станат устойчиви на изменението на климата до 2030 г.

Свързани статии
Експерти обсъдиха в Бургас проект за адаптация към климатичните промени Рекорден бюджет за регионално развитие, ето кои проекти в Бургаско са включени Бургас сред общините с проекти към климатичните промени Одобрените проекти за развитие на общините достигнаха 2,1 млрд. лв. Одобриха над 2,1 млрд. лева за развитие на общините по ОП "Региони в растеж" Над 1,7 млрд. лева ще бъдт инвестирани в градове и региони Проверки ще тресат и Регионалното министерство 314 души борят коронавируса в бургаските болници Коронавирусът погуби нови седем души в Бургас 18 души са хоспитализирани с ковид в Бургаско
Тагове
регион климат околна среда
Коментари

Още от последните новини