Деян Дичев е обвинен в лично укривателство, законът не предвижда наказание за разчленяване на тяло

Деян Дичев е обвинен в лично укривателство, законът не предвижда наказание за разчленяване на тяло - E-Burgas.com

Готвачът е осъждан пет пъти за престъпления от общ характер

На Деян Дичев е повдигнато обвинение за лично укривателство, а за това престъпление се предвижда наказание от пет години затвор. Това стана ясно от думите на прокурор Иван Кирков след днешното заседание на съда, на което се гледа мярката за неотклонение на Деян Дичев. 

В петък следобед прокуратурата е получена информация, касаеща случая по убийството на Юмер Мехмед, която уличава Деян Дичев в лично укривателство.

"В рамките на същия ден Районна прокуратура - Бургас изготви и подписа обвинение срещу Деян Дичев, а именно че за това,от 4 до 11.08. заедно със Станимир Рагевски, положил в бидони и чували тленните останки на разчлененото тяло на Юмер Мехмед и пренесли заедно с автомобил до мястото край Долно Езерово и укрил огнестрелно оръжие в сградата на ДНА. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години." заяви прокурор Иван Кирков след заседанието. 

На въпрос има ли доказателства, че Дичев е разчленил тялото на Юмер той отговори:

"Доколкото наблюдаващият прокурор е подписал такова обвинение, очевидно са налице тези основания" 

Деян Дичев е осъждан пет пъти за престъпления от общ характер, а от прокуратурата също така смятат, че има опасност да се укрие или да повлияе на свидетели по делото. Поради тази причина е било внесено и искането за най-тежката мярка "задържане под стража". 

От защитата на Дичев пък поискаха мярката да бъде по-лека, като изтъкнаха като аргумент "семейни причини".

"В закона няма текст, който да предвижда наказание за разчленяване, затова обвинението е за лично укривателство." заяви прокурор Кирков. 

По думите му работата на криминална полиция е довела до разкриването на съучастието на Деян Дичев в престъплението. Засега обаче няма информация дали той е помагал по някакъв начин за убийството и укриването на тялото на Теодора Бахлова. 

Решението на съда дали да остави Дичев за постоянно в ареста ще бъде взето в 16:15 часа днес. 

Свързани статии
Задържаха убиеца на клошаря пред УМБАЛ, удраял го с глава, крака и пръчка Окръжен съд - Бургас: Деян Дичев остава в ареста, за да не укрие или унищожи веществени доказателства Деян Дичев остава в ареста, не допуснаха медии в съдебна зала Адвокатът на Дичев: Няма данни, че той е рязал трупа на Юмер, помагал е поради страх от извършителите Баща уби двумесечното си бебе в Старозагорско Трилър в Айтос: Млад мъж уби авер с един удар в лицето Съдът в Бургас остави обвиненият в убийството на 17-годишната бременна Мария в ареста Адвокатът на готвача Дичев: Има известна доза съжаление у него Съдът в Бургас решава дали да остави в ареста обвинения в убийството на 17-годишно бременно момиче Убийството на Теодора Бахлова: Съдът гледа мярката на Деян Дичев
Тагове
Деян Дичев Станислав Рагевски Теодора Бахлова убийство
Коментари

Още от последните новини