Адвокатът на готвача Дичев: Има известна доза съжаление у него

Адвокатът на готвача Дичев: Има известна доза съжаление у него - E-Burgas.com
Дичев бе разпитан по Скайп, но журналисти не бяха допуснати в залата

"Не мога да ви кажа, не съм запознат с материалите по делото."

Така отговори на почти всички журналистически въпроси адвокатът Борислав Янков, който днес представлява Деян Дичев по време на гледането на мярката му за неотклонение. Той бе задържан в петък по подозрение в съучастие в убийството на Юмер Мехмед, за което вече беше обвинен Станислав Рагевски. 

Адвокат Янков все пак призна, че "има някаква доза на съжаление" у неговия клиент. Това той е установил след две кратки срещи Дичев, последната от която се е състояла преди няколко часа.

От прокуратурата пък настояват Дичев да бъде задържан за постоянно в ареста, тъй като е осъждан пет пъти за престъпления от общ характер и има опасност да се укрие. Той е обвинен в лично укривателство, тъй като законът не предвижда наказание за разчленяване на тяло.

На самото гледане на мярката в съда бе направена пауза от около 20 минути, през които адвокат Янков да се запознае с детайлите по делото. Той обаче остана безмълвен и на излизане от съдебната зала, в която не бяха допуснати журналисти. От думите му стана ясно единствено, че е настоявал за по-лека мярка за неотклонение, а Дичев се е придържал към казаното от него. Като основен мотив за по-леката мярка е изтъкнато семейното положение на Дичев и дъщерята, за която трябва да се грижи. 

 

Свързани статии
Съдът окончателно остави в ареста готвача на Рагевски Деян Дичев остава в ареста, грози го затвор по три обвинения за съучастник на Рагевски Окръжен съд - Бургас: Деян Дичев остава в ареста, за да не укрие или унищожи веществени доказателства Деян Дичев остава в ареста, не допуснаха медии в съдебна зала Адвокатът на Дичев: Няма данни, че той е рязал трупа на Юмер, помагал е поради страх от извършителите Деян Дичев е обвинен в лично укривателство, законът не предвижда наказание за разчленяване на тяло Убийството на Теодора Бахлова: Съдът гледа мярката на Деян Дичев
Тагове
Деян Дичев Станислав Рагевски
Коментари

Още от последните новини