Ден за размисъл, забранени са агитациите и оповестяване на социологическите проучвания

Ден за размисъл, забранени са агитациите и оповестяване на социологическите проучвания - E-Burgas.com

Днес е ден за размисъл преди утрешните избори. Забранена е предизборната агитация, както и оповестяване на социологически проучвания преди 20 часа в деня на вота.

Днес машините и изборните книжа трябва да бъдат окончателно доставени до всички 13 012 секции в страната.

За първи път на тези избори ще се гласува само с машини в 9401 секции, като в 1115 - машините ще са две. Броят на секциите в чужбина е рекордно висок - 784 секции в 68 държави, като в някои от тях нашите сънародници ще имат възможността да гласуват за първи път.

По закон - във всяка секция трябва да има съответстващ на избирателите брой бюлетини. Затова са отпечатани над 7 млн. и 400 000 бюлетини. В изборите утре са регистрирани 5081 кандидати за народни представители.

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Създават спецзвено за престъпления срещу животните и природата Търсят гледач на животни за приюта в Поморие Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Шеф в ЦИК: Разочарованието от политиците са причина за ниския вот Мъж получи условна присъда за търговия с вот Ден за размисъл преди изборите утре Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас
Тагове
Избори машини вот
Коментари

Още от последните новини