Дават по 120 лв. на почти 400 хиляди пенсионери дни преди вота

Дават по 120 лв. на почти 400 хиляди пенсионери дни преди вота - E-Burgas.com

Обхватът на мярката за финансово подпомагане заради ковид кризата 80 на 20 ще бъде разширен. Това обяви социалният министър Деница Сачева по NOVA. В началото на април правителството ще обяви и новите сектори, които ще могат да кандидатстват за финансова подкрепа. До момента в тази мярка са включени хотели, ресторанти, транспорт и туризъм.

Пенсионерите с най-ниски доходи също ще бъдат подпомогнати заради пандемията. 

Вероятно още в края на март ще можем да подпомогнем около 392 000 пенсионери със 120 лева за хранителни продукти. Тези пари са извън 50 лв. помощ за всички пенсионери, обясни социалният министър. 

Мярката ще важи за хора, които взимат пенсия от 300,01 лв. до 369 лв., колкото е линията на бедност. 

Свързани статии
Съюзът на бургаските пенсионери изпраща с празник 2022 (Снимки) 40 пенсионерски клубове получиха финансиране по програма на общината Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини Омбудсманът: Проблемът с пощите няма да остави пенсионерите без пари за Великден Румънец измами бургаски пенсионери, пробута им тенджери и тигани за 1200 лв. Ваксинират възрастни хора директно в пенсионерските клубове в Бургас Бургаските пенсионери с по-лесен достъп до ваксините Над 500 бургаски пенсионери се прегледаха профилактично за глаукома Възрастни бургазлии ще се преглждат безплатно за глаукома Асен Василев: Извадихме от бедност над 1 милион пенсионери
Тагове
пенсионери деница сачева
Коментари

Още от последните новини