Четири кучета от приюта в Бургас вече си имат нов дом, други шест го очакват (Снимки)

Четири кучета от приюта в Бургас вече си имат нов дом, други шест го очакват (Снимки) - E-Burgas.com
Снимки Венелин Костадинов

Чарли, Джулия , Роки и Чоки са щастливците от Приюта за безстопанствени кучета към Община Бургас,които намериха свои стопани от пръв поглед.

Минути след старта на акцията 4- те симпатични кученца бяха осиновени и тръгнаха към новите си домове. Стопаните получиха паспорти с отразени процедури по кастрация, ваксинация и обезпаразитяване.

Общо 10 кучета от Приюта край м. "Пода" бяха част от кампанията по осиновяване днес.  Мотото й бе "Ще те обичам - само ме вземи". Нейни организатори са Община Бургас и СНЦ "Спаси приятел".

"Идеята ни е да продължаваме с подобни акции, в приюта има кучета на различна възраст и с различни размери, които са изключително дружелюбни и любвеобилни и ще направят своите нови стопани много щастливи". Това заяви зам.-кмета по Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина, която активно участва в инициативата и отдели внимание на всяко едно куче.

За четириногите освен много прегръдки имаше и вкусни лакомства.

Днешната инициатива е част от кампанията на Община Бургас "Кучето мой приятел и моя отговорност", посветена на 19 септември - Световен ден на почистването.

Следващият й етап е насочен към отговорността на стопаните на домашни любимци.

Призоваваме  всички собственици на домашни любимци и всички гражданите в периода от 01.10  до 31.10 да се включат в  почистването на зелените площи и местата за отдих около  мястото където живеят  и  изпратят снимки на събраните отпадъци и почистени терени.  

За най-активните участници в инициативата община Бургас ще осигури награди.

Снимките за участие може да изпратите на посочения ел. адрес: [email protected]

Галерия
Свързани статии
Не разхождайте кучето си навън без повод, може да се изплаши от гърмежите и да избяга Почетни граждани на Бургас подкрепиха приюта за бездомни кучета Бургас отново става киноложки център, кучета ще танцуват и ловят фризби Жители на Долно Езерово: Неизвестни тровят кучета и котки в квартала Пантеона посреща инициативата "Книги за смет" в Бургас Екшън в Бургас заради маските: Противници на мерките с кучета в Борисовата градина се биха с полицаи Бургазлии отнесоха актове заради разходки с кучета в Морската градина
Тагове
кучета приют панетона
Коментари

Още от последните новини