Екшън в Бургас заради маските: Противници на мерките с кучета в Борисовата градина се биха с полицаи

Екшън в Бургас заради маските: Противници на мерките с кучета в Борисовата градина се биха с полицаи - E-Burgas.com
Архив news.bg

Истински екшън се разигра в бургаската Борисова градина посред бял ден вчера. Мъж и жена без предпазни маски, разхождащи кучета, стигнаха до физическа съпротива на полицейското разпореждане.

След като били спрени от органите на реда те отказали да представят и документи за самоличност, за да им бъде извършена справка.

Впоследствие двамата отказали да изпълнят полицейските разпореждания, като при опит за задържане на мъжа, той да се съпротивлява яростно и да обожда и заплашва полицаите, което наложило усмиряването с белезници.

След задържането му, жената отправила закани и заплахи и нанесла удар с крак по задната броня на патрулката. Тя също е задържана, като по време на задържането нанесла няколко ритника в краката на единия полицейски служител, което също наложило употребата на белезници.

При отвеждането им в Първо Районно управление – Бургас, е констатирано, че мъжа е 29 годишен бургазлия, а жената – 23 годишна бургазлийка. На двамата са наложени актове във връзка с неизпълнение на полицейско разпореждане и неспазване на противоепидемичните мерки. Задържани са с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал.2 от НК.

Свързани статии
Община Бургас: Спазвайте изискванията за отглеждане и регистриране на домашни любимци Акция в столицата срещу компания за криптовалута Домашни кучета нападнаха дете в монтанско село Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Започва профилактика на шахтите в бургаските комплекси и квартали Задържаха под стража поморийски дилър, стар познайник на полицията Хванаха 39 дрогирани шофьори само за ден у нас Солидно присъствие на КАТ и полиция около училищата и детските градини Граничари задържаха осем каналджии в Бургаско Полицията в Бургас набира кадри за общо 45 вакантни длъжности
Тагове
полиция съпротива кучета арест акт актове
Коментари

Още от последните новини