Община Бургас: Спазвайте изискванията за отглеждане и регистриране на домашни любимци

Община Бургас: Спазвайте изискванията за отглеждане и регистриране на домашни любимци - E-Burgas.com

За неизпълнение на задълженията по Закона за управление на етажната собственост, на домоуправителя се налага глоба от 300 до 1000 лв.

Община Бургас напомня на всички домоуправители, че съгласно Закона за управление на етажната собственост - /ЗУЕС/, всеки собственик, ползвател или обитател е длъжен да впише в домовата книга домашните любимци, които се отглеждат и се извеждат на обществени места. За кучетата е необходимо в домовата книга да бъде вписан и номерът на ветеринарномедицинския паспорт.

Домоуправителите на входовете на сгради, които са в режим на етажна собственост, са длъжни в 30-дневен срок от вписването в книгата на етажната собственост да предоставят информацията на Областната дирекция по безопасност на храните и на Общината.

В изпълнение на законовите изисквания в срок до 15.03.2023 г. всеки управител на етажна собственост на територията на община Бургас следва да подаде информация в Общинска администрация – Бургас /на гише или по ел. поща obshtina@burgas,bg/ за броя на вписаните в книгата на етажната собственост домашни любимци – кучета.

Регистрацията на домашните любимци е важна стъпка за тяхното правилно отглеждане. След като информацията за дадено животно постъпи в Община Бургас, експерти издават предписания на неговия собственик то да бъде регистрирано по надлежния ред и да му бъде поставен чип. Това е от своя страна е превенция към изоставянето на домашни любимци на улицата.

За неизпълнение на задълженията по Закона за управление на етажната собственост, на домоуправителя се налага глоба от 300 до 1000 лева.

Свързани статии
Домашни кучета нападнаха дете в монтанско село Не разхождайте кучето си навън без повод, може да се изплаши от гърмежите и да избяга Почетни граждани на Бургас подкрепиха приюта за бездомни кучета Бургас отново става киноложки център, кучета ще танцуват и ловят фризби Изключителна жестокост: Тровят домашни любимци в община Созопол Жители на Долно Езерово: Неизвестни тровят кучета и котки в квартала Четири кучета от приюта в Бургас вече си имат нов дом, други шест го очакват (Снимки) Екшън в Бургас заради маските: Противници на мерките с кучета в Борисовата градина се биха с полицаи Бургазлии отнесоха актове заради разходки с кучета в Морската градина
Тагове
кучета домашни любимци
Коментари

Още от последните новини