Жители на Долно Езерово: Неизвестни тровят кучета и котки в квартала

Жители на Долно Езерово: Неизвестни тровят кучета и котки в квартала - E-Burgas.com
kmeta.bg

Собственици на домашни любимци от бургаския квартал Долно Езерово се оплакаха, че неизвестни хвърлят отрова и това застрашава живота на кучетата им. Последният случай е отпреди ден, когато едно от животните се спуснало към къс месо, поръсен със син прах, показа репортаж на NOVA.

Само бързата реакция на стопанина и последвала адекватна грижа от страна на ветеринарни лекари спасили живота на кучето.

„Тези неща се случват вече почти година. В нашия район е имало отрова на два пъти. Пострадали са много кучета и котки. Прибрах се от работа и разходих кучето си. Намерих камък върху който имаше поставена животинска кожа със син прах. Кучето я изяде и започна да получава спазми. Животното е 55кг. и няма странични проблеми. Ветеринар ми обясни, че бързата реакция е била много важна в такъв случай“, разказва Константин.

Други жители на квартала също разказват за подобни случаи.

„Това не е хуманно и не мога да разбера причината за такива действия. Камери в района няма и явно от това се възползват тези хора“, казват те.


 

Свързани статии
Община Бургас: Спазвайте изискванията за отглеждане и регистриране на домашни любимци Домашни кучета нападнаха дете в монтанско село Затварят за месец част от улица в Долно Езерово заради ново ВиК Не разхождайте кучето си навън без повод, може да се изплаши от гърмежите и да избяга Почетни граждани на Бургас подкрепиха приюта за бездомни кучета Бургас отново става киноложки център, кучета ще танцуват и ловят фризби Община Бургас: Дървата и въглищата са основния замърсител на Долно Езерово Наближава крайният срок за кандидатстване за подмяна на стари печки Затварят улица в Долно Езерово заради празника на квартала Не пропускайте шанса да подмените старата си печка на дърва с нов уред на екологично гориво
Тагове
отрова кучета котки долно езерово
Коментари

Още от последните новини