Жители на Долно Езерово: Неизвестни тровят кучета и котки в квартала

Жители на Долно Езерово: Неизвестни тровят кучета и котки в квартала - E-Burgas.com
kmeta.bg

Собственици на домашни любимци от бургаския квартал Долно Езерово се оплакаха, че неизвестни хвърлят отрова и това застрашава живота на кучетата им. Последният случай е отпреди ден, когато едно от животните се спуснало към къс месо, поръсен със син прах, показа репортаж на NOVA.

Само бързата реакция на стопанина и последвала адекватна грижа от страна на ветеринарни лекари спасили живота на кучето.

„Тези неща се случват вече почти година. В нашия район е имало отрова на два пъти. Пострадали са много кучета и котки. Прибрах се от работа и разходих кучето си. Намерих камък върху който имаше поставена животинска кожа със син прах. Кучето я изяде и започна да получава спазми. Животното е 55кг. и няма странични проблеми. Ветеринар ми обясни, че бързата реакция е била много важна в такъв случай“, разказва Константин.

Други жители на квартала също разказват за подобни случаи.

„Това не е хуманно и не мога да разбера причината за такива действия. Камери в района няма и явно от това се възползват тези хора“, казват те.


 

Свързани статии
Приемът на документи за подмяна на стари печеки в Долно Езерово е до края на май Ловци алармират: Тровят диви животни и ловни кучета край Черноморец До дни започва приемът на документи за подмяна на печки в Долно Езерово Над 2200 семесйтва от Долно Езерово имат шанса да захвърлят дървата и да се топлят с екоуреди Отново следят качеството на въздуха в Долно Езерово Четири кучета от приюта в Бургас вече си имат нов дом, други шест го очакват (Снимки) Подменят нови еко уреди и в Долно Езерово Екшън в Бургас заради маските: Противници на мерките с кучета в Борисовата градина се биха с полицаи Бургазлии отнесоха актове заради разходки с кучета в Морската градина Съдът се смили на Николай, опитал да убие баща си с чук! Излезе от ареста срещу 3 хил. лв.
Тагове
отрова кучета котки долно езерово
Коментари

Още от последните новини