Не разхождайте кучето си навън без повод, може да се изплаши от гърмежите и да избяга

Не разхождайте кучето си навън без повод, може да се изплаши от гърмежите и да избяга - E-Burgas.com

Стопаните на кучета трябва да са особено внимателни в празничните дни около Нова година, когато традиционно хората използват различни видове пиротехника, съветват специалисти. Причината се крие в това, че силните гърмежи могат да подплашат животните, след което те да избягат и да се загубят. 

Също така е много важно животното да има медальон с телефонен номер за връзка със собственика. В случай, че кучето ви няма такъв медальон, може да си направите импровизиран такъв с малко тиксо около нашийника. Ако все пак кучето избяга, трябва да се търси в по-широк периметър, защото  в паниката тичат като обезумели.

Защитниците на животни за пореден път призовават да празнуваме без да използваме пиратки и фойеверки на Нова година, тъй като това причинява голяма вреда на домашните и дивите животни.  Птиците напускат гнездата си и често не могат да се върнат към тях, а други се блъскат в сгради и прозорци, след което умират. Животните имат много по-чувствителен слух от хората – фойерверките са много по-силни за тях и значително надвишават прага на болката. Шумът от зарята уврежда слуха на животните, понякога трайно.

 

 

Свързани статии
Община Бургас: Спазвайте изискванията за отглеждане и регистриране на домашни любимци Домашни кучета нападнаха дете в монтанско село Създават спецзвено за престъпления срещу животните и природата Търсят гледач на животни за приюта в Поморие „За" или „против" пиротехниката на Нова година Почетни граждани на Бургас подкрепиха приюта за бездомни кучета Вълци нападат добитък в странджанските села Зоопарк Бургас приютява четири пеликана, които не могат да оцелеят в природата Бургас отново става киноложки център, кучета ще танцуват и ловят фризби Рядък шанс! Едно от най-редките и ценни животни в света радва бургазлии
Тагове
кучета животни пиротехника
Коментари

Още от последните новини