„Черноморски фар“ отбелязва 100-годишен юбилей с няколко събития

„Черноморски фар“ отбелязва 100-годишен юбилей с няколко събития - E-Burgas.com

Тази година е юбилейна за "Черноморски фар". Вестникът на Бургас и региона навършва 100 години. Преживял преврати, войни, режими, той продължава да отстоява журналистиката и публицистиката и във времена, които са трудни за хартиените издания.

Вече един век вестникът е прозорецът на бургазлии към случващото се в региона, оставя трайна следа в културната памет на десетки поколения, играе ролята на своеобразен документ за обществено-икономическия и социалния живот на Бургас.

Местният вестник оцелява, защото публиката има необходимост от него, вярва му и знае, че точно регионалната журналистика обръща внимание на местните проблеми. Вписан е в "Златния алманах на България", издаден през 1942 година.

Днес "Черноморски фар" продължава да пази традициите на доброто слово и да отстоява вековната традиция. На 11 септември, петък, екипът на изданието е подготвил няколко събития, с които ще отбележи годишнината:

* 11 часа - Откриване на изложба "100 години пазим традициите на доброто слово"

Улица "Александровска", до площад "Атанас Сиреков"

* 11.30 часа - съвместно с Регионална библиотека "Пейо Яворов" - Изложба от "Първи страници на вестника". Детска работилничка за сглобяване на вестникарски шапки и лодки от вестници.

Улица "Алеко Богориди" № 21

* 18.30 часа - Културен център "Морско казино" - Изложба от "Съкровищницата на Фара"-картини на известни бургаски художници, зала "Георги Баев".

Свързани статии
Читатели на "Черноморски фар" дариха нова носилка на Спешно отделение в УМБАЛ Бургас (Снимки) "Меден рудник" празнува 100-годишен юбилей "Черноморски фар" на 100! Изложба на бележити майстори и парти на брега на морето за вековния вестник (Снимки) Бургас ще отбележи 135 години от Съединението с богата програма Недялко Йорданов поздрави бургазлии с любимо стихотворение (Видео) 152 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа Столетната баба Вълка от Бургас обича високите скорости и мъмри зетя, ако кара бавно
Тагове
черноморски фар юбилей 100 години
Коментари

Още от последните новини