Димитър Николов за юбилея на математическата: Вие сте престиж за Бургас!

Димитър Николов за юбилея на математическата: Вие сте престиж за Бургас! - E-Burgas.com

Днес бургаската природоматематическа гимназия “Акад. Никола Обрешков” навършва 50 години. Кметът на община Бургас Димитър Николов честити юбилеят на училището в своя фейсбук профил, с което изрази уважението си към емблематичното школо.

"И през този половин век, стотици будни бургаски умове завоюваха невероятни успехи на световни състезания и олимпиади, накараха ни да се гордеем и да се радваме с тях.

И зад тези завоювани успехи стоят не само талант, но и огромен труд на учителите и учениците. И скромност, далеч от блясъка на лесните победи.

Честит празник на всички бивши и настоящи възпитаници и учители на бургаската математическа гимназия!

Вие сте престиж за Бургас!", сподели кметът. 

Свързани статии
Столично училище се превърна в огнище на ковид Едва 30% от учителите са имунизирани, малко над 20% са преболедували ковид По 10-15 деца в клас учат в бургаските квартали Най-голямото училище в Несебър посреща учебната година с новоизграден кабинет Родители искат присъствено обучение, плашат с протести Поморие отбеляза 80-годишнината на гениалния български поет Радко Радков Немската гимназия избра преподавател и ученик на годината (Снимки) Английската гимназия ще открие учебната година с нови паралелки Започнаха усилени ремонти в Немската гимназия (Снимки) ППМГ “Акад. Никола Обрешков“ с литературен конкурс за 50-годишния си юбилей
Тагове
пмг училище юбилей
Коментари

Още от последните новини