Английската бележи 50 години с 20 интригуващи събития

Английската бележи 50 години с 20 интригуващи събития  - E-Burgas.com

Едно от най-елитните училища в Бургас - Английска езикова гимназия „Гео Милев” - ще отбележи своя 50-годишен юбилей с десетки интересни прояви. Събитията са с начало 15 февруари и ще продължат до края на месец май.

Публична реч и беседа в стил „Хайд парк“, тематичен филм, два концерта и изложба – базар са акцентите в интересната празнична програма.

„Нашите ученици са гордост за обществото. През годините те са доказани специалисти в обществения, икономическия, социалния и културния живот на града и страната. Мнозина от тях разнасят славата на бургаската английска гимназия по света. Ние, техните преподаватели, се стремим да им бъдем опора, за да сбъдват мечтите си. Това са ангажирани млади хора, които искат да успяват и знаят как да го постигнат.” – сподели Жаклин Нейчева, директор на гимназията.

Празничната програма е насочена към всички минали, настоящи и бъдещи възпитаници, учители и родители на английска гимназия "Гео Милев".

Начало на проявите дават две събития - конкурс за литература и изобразително изкуство на тема „Моето училище – моят свят” и писане на текст за химн на училището - те са предизвикателство към всеки, който има отношение към писаното слово. Следва общинското онлайн състезание „Човекът е всичко”. Наред с това в програмата са включени интересни презентации, състезания по природни науки и по устен превод от английски, китайски и португалски, четения, викторина, семинар по финансова грамотност и др.  

На 16 април, от 18.00 часа, ще бъде излъчен филм за историята за АЕГ „Гео Милев”. Тогава е и представянето на юбилейния годишник на гимназията. Музикално –поетичен спектакъл по стихове на Петя Дубарова със заглавие „На времето светлия ход…” ще се проведе на 22 април. И двете събития са с начален час 18.00 и ще се проведат в Културния дом на нефтохимика.

Интересен двубой по баскетбол в зала „Бойчо Брънзов” ще събере бивши и настоящи възпитаници на гимназията на 29 април от 12 часа. В програмата са предвидени още благотворителна изложба-базар в КЦ „Морско казино” от 07 до 12 май и голям концерт в Летния театър на 14 май.

Свързани статии
Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители Президентът Радев: Всяко поколение трябва да отстоява независимостта на България Отбелязваме 114 години независима България Ето как Бургас ще отбележи 114 години от независимостта на България Бургаският манастир "Рождество Богородично" отбелязва празника си с двудневна програма Отбелязваме 145 години от Шипченската епопея Несебър стяга голяма двудневна програма за празника си Бургаска галерия празнува 25 години с впечатляваща изложба Почитаме свети пророк Илия Безплатен градски транспорт и плувен маратон за празника на Созопол
Тагове
аег английска юбилей празник
Коментари

Още от последните новини