Читатели на "Черноморски фар" дариха нова носилка на Спешно отделение в УМБАЛ Бургас (Снимки)

Читатели на

Нова носилка бе дарена на Спешно отделение на УМБАЛ Бургас от благотворителната кампания за 100-годишнината на вестник "Черноморски фар". Вестникът посвети юбилея си на каузата да събере средства за ново оборудване за отделението, което посреща над 35 000 пациенти годишно. Най-спешните нужди бяха нова носилка-легло за транспортиране на пациенти и манипулационна маса. Събраната сума от 2205 лв. бе достатъчна и за двете, включително и за още 19 нови инструмента - ножици, хирургични пинсети, терие.

Носилката може да се използва и за легло, с възможност да се повдига гърбът. Тя е и с регулируема височина, което изключително ще улесни персонала при преместването на пациенти от линейките. Снабдена е със стойка за системи.  Манипулационните маси също не достигат, особено след отделянето на т.нар. ковид-изолационна.

Днес дарението пристигна в Спешно отделение и бе прието от завеждащия д-р Здравка Инджова, в присъствието на главния редактор на вестник "Черноморски фар" Силвия Шатърова. "Черноморски фар" е събитие в историческия и културния живот на града ни, като кореняк бургазлийка се чувствам свързана с вестника, а сега се отнасям към него още по-емоционално. От името на колегите и пациентите благодаря на всички дарители!", сподели тя.

Галерия
Свързани статии
Бургаски полицаи дариха 1 480 лв. на семейството на загинал свой колега от Пазарджик Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница Ученици от Свети Влас дариха над 1300 лв. за нова линейка в Бургас Училище дари 1100 лв. на бургаската болница Mладоженци дариха пари от букети на детското отделение в УМБАЛ-Бургас Поморие дарява 50 хил.лв. на болници в региона за битката с ковид "Черноморски фар" на 100! Изложба на бележити майстори и парти на брега на морето за вековния вестник (Снимки) „Черноморски фар“ отбелязва 100-годишен юбилей с няколко събития „Зелена Странджа“ изпълни своя мисия: Подариха надежда на 25 малки села в региона (Снимки) Онкото в Бургас закупи нова апаратура с пари от дарение
Тагове
черноморски фар дарение носилка
Коментари

Още от последните новини