Читатели на "Черноморски фар" дариха нова носилка на Спешно отделение в УМБАЛ Бургас (Снимки)

Читатели на

Нова носилка бе дарена на Спешно отделение на УМБАЛ Бургас от благотворителната кампания за 100-годишнината на вестник "Черноморски фар". Вестникът посвети юбилея си на каузата да събере средства за ново оборудване за отделението, което посреща над 35 000 пациенти годишно. Най-спешните нужди бяха нова носилка-легло за транспортиране на пациенти и манипулационна маса. Събраната сума от 2205 лв. бе достатъчна и за двете, включително и за още 19 нови инструмента - ножици, хирургични пинсети, терие.

Носилката може да се използва и за легло, с възможност да се повдига гърбът. Тя е и с регулируема височина, което изключително ще улесни персонала при преместването на пациенти от линейките. Снабдена е със стойка за системи.  Манипулационните маси също не достигат, особено след отделянето на т.нар. ковид-изолационна.

Днес дарението пристигна в Спешно отделение и бе прието от завеждащия д-р Здравка Инджова, в присъствието на главния редактор на вестник "Черноморски фар" Силвия Шатърова. "Черноморски фар" е събитие в историческия и културния живот на града ни, като кореняк бургазлийка се чувствам свързана с вестника, а сега се отнасям към него още по-емоционално. От името на колегите и пациентите благодаря на всички дарители!", сподели тя.

Галерия
Свързани статии
"Черноморски фар" на 100! Изложба на бележити майстори и парти на брега на морето за вековния вестник (Снимки) „Черноморски фар“ отбелязва 100-годишен юбилей с няколко събития „Зелена Странджа“ изпълни своя мисия: Подариха надежда на 25 малки села в региона (Снимки) Онкото в Бургас закупи нова апаратура с пари от дарение Щедър пациент дари 20 хил.лв. на Инфекциозното в Бургас (Снимки) Обещано и изпълнено: Целият 12 В от ПМГ дари парите си за бала Българи в чужбина помагат с дарения на Бургаската болница Полицейският карате джу-джицу клуб направи дарение за борбата с коронавируса Щедър българин дари 1 млн. лева за борба с вируса
Тагове
черноморски фар дарение носилка
Коментари

Още от последните новини