"Черноморски фар" на 100! Изложба на бележити майстори и парти на брега на морето за вековния вестник (Снимки)

"Вече повече от 100 години медията на Бургас и областта като факел разпръсква дезинформацията, предоставяйки на своите потребители актуална, полезна и най-вече достоверна информация", каза в речта си издателят на вестника Димитър Николов.

Богатата история на вестника, започва от далечната 1920-а.За цял век журналистическа история почти няма медиен човек в Бургас, който да не е преминал през школата на вестник "Черноморски фар".

"100 години отстояване на истината са ви направили медията, която си заслужава да я има! Медията, която поднася търсена информация. Бъдете обективни, не се страхувайте да защитавате интересите на Бургас и бургазлии. Нека ви има и в следващите 100 години".Това каза в приветствието си зам.- кметът по "Образование, здравеопазване и социални дейности",  Йорданка Ананиева. С нея беше и зам.-кметът по "Финанси" към Община Бургас , Красимир Стойчев, който поднесе тематична картина "Вестоносецът" от името на кмета Димитър Николов и също отправи  поздрави към екипа на медията.

"Благодаря ви, че сте толкова много, че уважихте волята ни да отбележим тази годишнина. Благодаря на екипа  на вестника, който наистина полага неимоверни усилия за да запази традициите на доброто слово, защото името ни ни задължава, на издателя ни - Димитър Николов. Влизаме в следващия век достойно пожелавам попътен вятър", каза в прочувственото си слово главният редактор на весника Силвия Шатърова

Кметът на Бургас , Димитър Николов бе удостоен с почетен плакет от името на Българската асоциация на регионалните медии /БАРМ/.

Грамоти за Фаропазители получиха Регионална библиотека "Пейо Яворов", с директор Яна Кършийска , Държавен архив - Бургас, с директор Данка Георгиева, Димитър Илиев, Максим Момчилов, Тодор Ставрев, Борис Канеж и Димо Колибаров.

За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха очарователната Дияна Бедросян и музикантите отгрупа "Горещ пясък".

Събитията с които вестник "Черноморски фар" ще отбележи своя вековен юбилей ще продължат с валидиране и пощенска марка, обявяване на конкурс "100 думи за 100-годишния юбилей" , а един от големите акценти ще бъде именуванането на улица на "Черноморски фар".

На събитието присъстваха представители на държавната , общинската власт, неправителствения сектор, културни дейци, журналисти и приятели на медиата.

Галерия
Свързани статии
Отбелязваме 145 години от Шипченската епопея Бургаска галерия празнува 25 години с впечатляваща изложба Бургас отбелязва 120 години от рождението на Петко Задгорски с непоказвани творби Държавният архив в Бургас чукна 70 години Бургазлийка, възпитавала в любов към изкуството поколения бургазлии, навършва век Поморие отбеляза 80-годишнината на гениалния български поет Радко Радков Димитър Николов за юбилея на математическата: Вие сте престиж за Бургас! Английската бележи 50 години с 20 интригуващи събития Читатели на "Черноморски фар" дариха нова носилка на Спешно отделение в УМБАЛ Бургас (Снимки) "Меден рудник" празнува 100-годишен юбилей
Тагове
черноморски фар вестник юбилей
Коментари

Още от последните новини