Бургазлии сеят фиданки на подходящи места в града (Снимки)

Бургазлии сеят фиданки на подходящи места в града (Снимки) - E-Burgas.com

Тази седмица Бургас е зелен, цъфтящ и готов да посрещне гостите на цветното изложение „Флора“. То ще бъде открито в събота, 8 май. По-късно днес ще откриете повече подробности за него в отделно съобщение, публикувано в сайта на Община Бургас.

Междувременно продължава да се развива инициативата „Засади дърво“, създадена от кмета Димитър Николов. Чрез нея Общината осигурява фиданки и съветва гражданите за подходящи места, където да ги засадят самите те. Това са места, под които няма уязвима подземна инфраструктура. Последните осъществени засаждания са на ул. „Карлово“, в парк „Езеро“ и к-с „Зорница“.

От миналата седмица са окачени саксиите с цветя по „Богориди“, които създават настроение на минувачите. Пикът на цъфтежа им ще е през лятото.

С удоволствие наблюдаваме и как новите дървета по ул. „Кирил и Методий“ и бул. „Демокрация“ се захванаха добре и се раззеленяват с пълна сила.

Галерия
Свързани статии
Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос Раздават на бургазлии 15 000 дръвчета на Часовника Засадиха хиляди дръвчета в община Несебър (Снимки) Община Бургас призна за нарушения при изсичането на дърветата по две централни улици Намесват и прокуратурата в казуса с изсечените дървета в Бургас Пореден конфликт: Защо изсичат дърветата по ул. "Самуил" в Бургас? Още 11 дървета в Странджа са обявени за вековни (Снимки) Две от новите дръвчета на "Демокрация" жертви на автомобили Започна акция по засаждане на 14 000 дръвчета Засаждат 40 млади липи в Морската градина в Бургас (Снимки)
Тагове
дървета фиданки озеленяване
Коментари

Още от последните новини