Засадиха хиляди дръвчета в община Несебър (Снимки)

Засадиха хиляди дръвчета в община Несебър (Снимки) - E-Burgas.com

1720  широколистни и иглолистни дървета от 15 различни вида се засаждат на територията на Община Несебър. Дейността е част от дългогодишната политика на местната власт за облагородяване на градската визия и селищните територии и подобряване качеството на околната среда.

Част от дърветата са засадени на входовете на населените места, по протежение на улиците им, както и в парковите им пространства. Сред видовете са шестил, чинар, липа, кипарис, туя, албиция, бреза, пиния, червен дъб, индийски люляк, магнолия. Подборът на дървета е съобразен с климатичните особености на района,  локалните почвени характеристики и съществуващата естествена растителност.

Населените места, обхванати от зелената  кампания, са: Несебър, Свети Влас, Обзор, Равда, Кошарица, Тънково, Оризаре и Гюльовца.

Местната власт работи за изграждане на модерна и приветлива община, адекватна на очакванията на гражданите й.  В този смисъл непрекъснато се обновява, надгражда и подобрява визията на Несебър и съставните селища, като се използва се всяка възможност  да се добави още красота и зеленина към улици, паркове и други подходящи места.

Галерия
Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление
Тагове
дръвчета фиданки несебър
Коментари

Още от последните новини