Започна акция по засаждане на 14 000 дръвчета

Започна акция по засаждане на 14 000 дръвчета - E-Burgas.com
БНТ

Прекрасната инициатива е на неправителствената организация Гората.бг, която дарява 14 000 дръвчета. Повечето фиданки са 40-90 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, показа репортаж на БНТ. Размерите варират, има и такива до 2 метра.

Огромна опашка от хора се изви на паркинг на голям столичен магазин в София, за да получат дръвчета - липа, сливи, кайсии, праскова, борове, червен дъб, явори, бреза, шестил, арония, ябълки, питомни кестени, акация и др. Всички желаещи получават инструкции за съхранение, засаждане и грижа.

Апелът на организаторите е засаждането на фиданките да се извърши законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда. В градска среда засаждането се извършва САМО с разрешение от Общината.

Молбата е да да си положат максимални грижи за оцеляването на дръвчетата.

Организаторите са осигурили строги правила с оглед спазване на разпоредбите на МЗ - еднопосочно движение, дистанция и маски за всички желаещи да се погрижат за природата!
Акцията е до изчерпване на количествата.

Свързани статии
Раздават на бургазлии 15 000 дръвчета на Часовника Засадиха хиляди дръвчета в община Несебър (Снимки) Община Бургас призна за нарушения при изсичането на дърветата по две централни улици Намесват и прокуратурата в казуса с изсечените дървета в Бургас Пореден конфликт: Защо изсичат дърветата по ул. "Самуил" в Бургас? Още 11 дървета в Странджа са обявени за вековни (Снимки) Бургазлии сеят фиданки на подходящи места в града (Снимки) Две от новите дръвчета на "Демокрация" жертви на автомобили Засаждат 40 млади липи в Морската градина в Бургас (Снимки) Засаждат холандски дървета на големите бургаски улици
Тагове
дръчвета фиданки дървета
Коментари

Още от последните новини