Засаждат 40 млади липи в Морската градина в Бургас (Снимки)

Засаждат 40 млади липи в Морската градина в Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

За да не се чудят хората какви са тези дупки в Морската градина, съобщаваме, че започна оформянето на гнезда за засаждане на 40 млади дървета там. Това съобщават от община Бургас, като уточняват, че дърветата са са липи.

Новата растителност ще бъде внесена в района между КЦ „Морско казино“ и площадката за излитане с парапланер, както и около новия фонтан.

От администрацията припомнят, че по главната улица и в Морската градина на Бургас винаги е имало липи. Сега отново се засаждат млади ароматни дървета от този вид и то в пъти повече от премахнати болни, мъртви и опасни.

 

 

 

Галерия
Свързани статии
Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос Ремонтират осветлението в Морската градина Община Бургас призна за нарушения при изсичането на дърветата по две централни улици Намесват и прокуратурата в казуса с изсечените дървета в Бургас Пореден конфликт: Защо изсичат дърветата по ул. "Самуил" в Бургас? Още 11 дървета в Странджа са обявени за вековни (Снимки) Бургазлии сеят фиданки на подходящи места в града (Снимки) Две от новите дръвчета на "Демокрация" жертви на автомобили Започна акция по засаждане на 14 000 дръвчета Засаждат холандски дървета на големите бургаски улици
Тагове
дървета морска градина
Коментари

Още от последните новини