Бургазлии искат постоянна забрана за коли в парк "Минерални бани"

Бургазлии искат постоянна забрана за коли в парк

В момента достъпът е ограничен заради извънредното положение в страната

Бургазлии събират подписи за ограничаване на автомобилния достъп до парк "Минерални бани" между кварталите Ветрен и Банево. 

В момента пред парка има временна бариера, която е поставена с цел ограничаване на достъпа и струпването на хора по време на извъредното положение в страната заради разпрозстранението на коронавирус. Все повече хора обаче искат бариерата да се превърне в постоянна, за да се спре влизането с автомобили в парка.

"Не е минал уикенд, в който някой да не се е смутил от "наглеци", които предпочитат да паркират непосредствено колите си до масите в зелените площи. Да, същите маси, които Община Бургас постави, за да е удобно на семействата ни. Много местни са провеждали не един и два скандала, но явно така решаваме само моментно проблема." пише авторът на петицията Николай Кючуков. 

През последните години община Бургас облагороди парка, като там бяха направени зони за спорт, отдих и барбекю. Много хора от Бургас и околностите обаче влизат директно с автомобилите си на поляните, надуват силно музиката и оставят непочистено след себе си. 

 

 

Свързани статии
През лятото започват да строят инсталацията, която ще произвежда ток от боклук в Бургас Зоопарк Бургас с шоу програма и безплатен вход за всички деца на 1 юни „Парк Арена ОЗК“ работи с клубове и отделни граждани при спазване на противоепидемичните мерки Предложение: Без "Зелена зона" през уикендите това лято и повече пари за реклама на туризма От другата седмица: В Созопол започва приема на заявления за локално паркиране Вече можем да сядаме по пейките в парковете Новата инициатива в Созопол с първи резултати: Граждани ще паркират безплатно пред общината Скейт парк Поморие е най-новата придобивка за града По-чистият въздух в Европа може да спаси 11 000 човешки живота В Созопол актуализираха възможностите за паркиране летния сезон, вижте ги
Тагове
екология парк
Коментари

Още от последните новини