Бургазлии искат постоянна забрана за коли в парк "Минерални бани"

Бургазлии искат постоянна забрана за коли в парк

В момента достъпът е ограничен заради извънредното положение в страната

Бургазлии събират подписи за ограничаване на автомобилния достъп до парк "Минерални бани" между кварталите Ветрен и Банево. 

В момента пред парка има временна бариера, която е поставена с цел ограничаване на достъпа и струпването на хора по време на извъредното положение в страната заради разпрозстранението на коронавирус. Все повече хора обаче искат бариерата да се превърне в постоянна, за да се спре влизането с автомобили в парка.

"Не е минал уикенд, в който някой да не се е смутил от "наглеци", които предпочитат да паркират непосредствено колите си до масите в зелените площи. Да, същите маси, които Община Бургас постави, за да е удобно на семействата ни. Много местни са провеждали не един и два скандала, но явно така решаваме само моментно проблема." пише авторът на петицията Николай Кючуков. 

През последните години община Бургас облагороди парка, като там бяха направени зони за спорт, отдих и барбекю. Много хора от Бургас и околностите обаче влизат директно с автомобилите си на поляните, надуват силно музиката и оставят непочистено след себе си. 

 

 

Свързани статии
Протест срещу изграждането на соларен парк Създаването на най-големия фотоволтаичен парк в България е още под въпрос Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Ето го новия парк в "Меден рудник" Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море Дядо Коледа раздаде подаръци на животните в Зоопарка в Бургас Как да си направим екологична коледна украса Зоопарк Бургас със специална празнична програма до Коледа Нови по-строги правила за чистотата на атмосферния въздух предлага Европейската комисия
Тагове
екология парк
Коментари

Още от последните новини