Бургазлии искат постоянна забрана за коли в парк "Минерални бани"

Бургазлии искат постоянна забрана за коли в парк

В момента достъпът е ограничен заради извънредното положение в страната

Бургазлии събират подписи за ограничаване на автомобилния достъп до парк "Минерални бани" между кварталите Ветрен и Банево. 

В момента пред парка има временна бариера, която е поставена с цел ограничаване на достъпа и струпването на хора по време на извъредното положение в страната заради разпрозстранението на коронавирус. Все повече хора обаче искат бариерата да се превърне в постоянна, за да се спре влизането с автомобили в парка.

"Не е минал уикенд, в който някой да не се е смутил от "наглеци", които предпочитат да паркират непосредствено колите си до масите в зелените площи. Да, същите маси, които Община Бургас постави, за да е удобно на семействата ни. Много местни са провеждали не един и два скандала, но явно така решаваме само моментно проблема." пише авторът на петицията Николай Кючуков. 

През последните години община Бургас облагороди парка, като там бяха направени зони за спорт, отдих и барбекю. Много хора от Бургас и околностите обаче влизат директно с автомобилите си на поляните, надуват силно музиката и оставят непочистено след себе си. 

 

 

Свързани статии
Нов паркинг и алеи ще изникнат в "Изгрев" (Снимки) Айтос грейна предпролетно (Снимки) Ден след гласуването на бюджета: Започна реализирането му в "Изгрев" и "Славейков" (Снимки) Нов зелен парк изниква на мястото на блатото в "Меден рудник" Увеличават обхвата на синята зона в Бургас, ето къде ще бъде платено паркирането Прокарват електричество на индустриалната зона край "Меден рудник", местят КПП-то за Созопол Разширяват с още 100 паркоместа нов паркинг в "Изгрев" Бургас с ново международно признание (Видео) Георги Дракалиев: Фалшива новина е, че община Бургас се готви да разреши разрушаването на част от историческия център Тръгна и онлайн подписка против подземния паркинг до хотел "България"
Тагове
екология парк
Коментари

Още от последните новини