Откриват нова постоянна експозиция в Природонаучния музей

Откриват нова постоянна експозиция в Природонаучния музей - E-Burgas.com

Нова постоянна експозиция, посветена на обитателите на Световния океан, може да бъде разгледана в Природонаучния музей в Бургас. Неслучайно тя се открива в Деня на Земята, отбелязван всяка година на 22 април.

Експозицията показва голямото биоразнообразие в моретата и океаните, което е и силно застрашено от човешката дейност. Основната заплаха за морските обитатели, върху която музеят акцентира, е замърсяването на Световния океан с отпадъци.

Много учени днес прогнозират, че ако това замърсяване продължи със същите темпове, след 30 години в океаните ще има повече отпадъци, отколкото живи организми. За да не станат морските обитатели само музейни експонати, е необходимо хората да променят някои от ежедневните си навици и най-вече да намалят употребата на пластмасови изделия.

Работното време на Природонаучния музей на ул. „К. Фотинов“ 30, е от вторник до събота от 9:00 до 17:00 ч. и неделя от 9:00 до 14:00 ч.

Свързани статии
Бургаският музей показа триизмерни модели на риби (Снимки) Приключва реставрацията на Етнографския музей в Бургас Природонаучният музей кани бургазлии на безплатна беседа Представят резултатите от подводните разкопки на нос Чироза Зелен уикенд в природонаучния музей Археологически находки от три обекта показва музеят в Черноморец Показват полицейски шапки и униформи на бургаска изложба Етнографският музей отваря врати в старинна сграда в Морската градина Малко известен портрет на Георги Раковски от 1864 г. гостува в Историческия музей в Бургас Зала в Казиното се превръща в бижутерия на „Древната жена"
Тагове
музей експозиция
Коментари

Още от последните новини