Откриват нова постоянна експозиция в Природонаучния музей

Откриват нова постоянна експозиция в Природонаучния музей - E-Burgas.com

Нова постоянна експозиция, посветена на обитателите на Световния океан, може да бъде разгледана в Природонаучния музей в Бургас. Неслучайно тя се открива в Деня на Земята, отбелязван всяка година на 22 април.

Експозицията показва голямото биоразнообразие в моретата и океаните, което е и силно застрашено от човешката дейност. Основната заплаха за морските обитатели, върху която музеят акцентира, е замърсяването на Световния океан с отпадъци.

Много учени днес прогнозират, че ако това замърсяване продължи със същите темпове, след 30 години в океаните ще има повече отпадъци, отколкото живи организми. За да не станат морските обитатели само музейни експонати, е необходимо хората да променят някои от ежедневните си навици и най-вече да намалят употребата на пластмасови изделия.

Работното време на Природонаучния музей на ул. „К. Фотинов“ 30, е от вторник до събота от 9:00 до 17:00 ч. и неделя от 9:00 до 14:00 ч.

Свързани статии
Етнографският музей отваря врати в старинна сграда в Морската градина Малко известен портрет на Георги Раковски от 1864 г. гостува в Историческия музей в Бургас Зала в Казиното се превръща в бижутерия на „Древната жена" Етнографският музей затваря врати заради ремонт Международни експерти идват заради антиките на Божков Проект за проучване на Русокастро получи финансиране Полицията залови семейство иманяри, отмъкнали ценни антики от музея в Ахтопол (снимки) Откриха древно светилище на 2 500 години в ж.к. "Изгрев" Авиомузеят в Бургас отново заработи за посетители
Тагове
музей експозиция
Коментари

Още от последните новини