Бургаски митничари пресякоха контрабанда на злато за над 100 бона

Бургаски митничари пресякоха контрабанда на злато за над 100 бона - E-Burgas.com

Митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас задържаха над 1.2 кг златни накити при проверка на товарен автомобил.

На 06.12.2021 г.  на МП Капитан Андреево влекач с полуремарке с турска регистрация влиза в страната от Турция на път за Германия. Водачът - турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която не са констатирани нарушения. При последвалия личен преглед на шофьора в джобовете на якето му са открити 4 пакета с 511 бижутерийни изделия - гривни, пръстени, синджири, медальони, колиета, обеци, закопчалки всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза установява, че накитите са  от 14- каратово злато и са с общо тегло 1263.21 грама на стойност 101 056 лева.

Контрабандните златни бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на товарния автомобил Р.Я., на 43 г., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“, както и „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

От началото на годината до момента при проверки на МП Капитан Андреево митническите инспектори са задържали над 170 кг златни и сребърни накити, което е 10 пъти повече в сравнение с миналата година.  

Свързани статии
Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Създават нови две платна на ГКПП "Капитан Андреево" Контрабандна валута над 1 млн. лева откриха митничари на "Капитан Андреево" (Снимки) Нов удар на "Капитан Андреево": Митничари откриха 430 000 лв. валута, скрита в два тира Задържаха контрабандно злато за над 60 бона на Малко Търново Задържаха над 2 тона контрабандни препарати на границата с Турция (Снимки) Откриха над 100 кг хероин в автомобил с малолетни деца (Видео) БАБХ бие шута на частниците от гьола на "Капитан Андреево"
Тагове
контрабанда злато капитан андреево
Коментари

Още от последните новини