Бургас търси млади творци със свежи идеи и дух

Бургас търси млади творци със свежи идеи и дух - E-Burgas.com

Целта е да се включат в Младежка академия и генерират идеи за развитие на общността

Община Бургас търси младежи с мотивация и свежи идеи, които искат да се включат в първата по рода си "Младежка академия за доброТворци". Инициативата ще се проведе от 20 до 23 юли в хижа "Русалка" в парк Росенец. Участието на младежите е безплатно.

Желаещите да кандидатстват трябва да попълнят формуляр до 10 юли с кратка мотивация на следния линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeDvaHEhVCv0MDYTDUfFs8Gf85b1xgNlvsYp7HMT4GJp4v6GQ/viewform?usp=sf_link

Кандидатите трябва да бъдат младежи между 15 и 20 години, с предприемачески дух и идеи за развитие. Те ще бъдат одобрени според мотивацията и след интервю.

Академията за младежи ще се проведе на няколко тематични блока, в рамките на които участниците ще придобият по-задълбочени знания за функциите на Общината и нейните структури, и за въпросите, касаещи младежката общност и най-вече тези на възраст между 15 и 20 години.

В рамките на третия ден от Академията участниците ще имат възможността да се срещнат с проактивни, признати и вдъхновяващи личности, своеобразни посланици на иновациите и доброволчеството по света и у нас. Тези съвременни и млади будители, не само ще споделят своя личен и професионален път, но и ще бъдат ментори на участниците при създаването на концепции за бъдещи доброволчески каузи.

За финал - участниците, обединени в екипи, ще презентират своите доброволчески идеи и ще се "състезават" за финансиране.

Целта на младежката академия е участниците в нея да развият знания, умения и компетенции, необходими за включването им в доброволческа структура към Община Бургас и със своята активност да дават свежи и иновативни идеи за интересни събития и за развитието на града.

Свързани статии
Планът за интегрирано развитие на Бургас вече със своя платформа Бургазлии се включиха с идеи за благоустрояването в района на ул. "Оборище" (Снимки) Бургас е кандидат за Европейска младежка столица Търсят управител на ММЦ-Бургас Бургас продължава да събира мнения за интегрираното си развитие Големите кредитополучатели на среща при министър Кирил Петков Високотехнологична компания назначава 50 служители в Бургас Спешна проверка в Българската банка за развитие заради отпуснати кредити Детски специалисти с тревожни данни: Все повече деца изостават в развитието си заради прекомерно гледане на телевизия Предстои обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на община Бургас 2021 - 2027
Тагове
младежи идеи развитие
Коментари

Още от последните новини