Големите кредитополучатели на среща при министър Кирил Петков

Големите кредитополучатели на среща при министър Кирил Петков  - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Министърът на икономиката кани големите кредитополучатели на разговор днес, за да разбере дали средствата от Банката за развитие в действителност са постигнали целта да повишат тяхната производителност и конкурентоспособност, припомня БНТ.

Поканата е отправена към осемте фирми, които са получили кредити с размер над 60 млн. лева. Разговорът ще бъде излъчван онлайн.

Вчера Кирил Петков уволни двама от надзорния съвет на Българската банка за развитие в лицето на Митко Симеонов и Велина Бурска, след като те отказаха да се явят на изслушване във връзка с дейността им.

На тяхно място предлага Васил Щонов и Валентин Михов, ако БНБ одобри номинациите.

На изслушването се яви само вече бившият председател на надзорния съвет на банката - Стамен Янев.

Той заяви, че докато е оглавявал надзорния орган през него не са минали толкова големи екпозиции на банката.

Министърът на икономиката въведе ограничения от 5 млн., като най-голямата сума, която може да бъде отпусната от банката.

Свързани статии
Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха Искат промени в ЗОП заради корупцията в "Автомагистрали" Кирил Петков за Хазарта: Тази работа с промяната става с хора, които наистина ги е грижа! Комитова: Собствениците на строителните фирми да се идентифицират, а не да пращат работници Граматиков: Пътни фирми с по двама-трима работници управлявали публичен ресурс за милиони За обекти в строеж са раздадени аванси в общ размер на 363,3 млн. лв., а за обекти, по които не се работи – 1,053 млрд. лв. Комитова осигури 9 млн лв. за протестиращите работници Кирил Петков готов за министър-председател Комитова: Не сме опоненти с пътните фирми, преговаряме често, търсим решения Още една партия пристана към проекта на Петков и Василев
Тагове
ббр банка за развитие кирил петков фирми корупция
Коментари

Още от последните новини