Големите кредитополучатели на среща при министър Кирил Петков

Големите кредитополучатели на среща при министър Кирил Петков  - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Министърът на икономиката кани големите кредитополучатели на разговор днес, за да разбере дали средствата от Банката за развитие в действителност са постигнали целта да повишат тяхната производителност и конкурентоспособност, припомня БНТ.

Поканата е отправена към осемте фирми, които са получили кредити с размер над 60 млн. лева. Разговорът ще бъде излъчван онлайн.

Вчера Кирил Петков уволни двама от надзорния съвет на Българската банка за развитие в лицето на Митко Симеонов и Велина Бурска, след като те отказаха да се явят на изслушване във връзка с дейността им.

На тяхно място предлага Васил Щонов и Валентин Михов, ако БНБ одобри номинациите.

На изслушването се яви само вече бившият председател на надзорния съвет на банката - Стамен Янев.

Той заяви, че докато е оглавявал надзорния орган през него не са минали толкова големи екпозиции на банката.

Министърът на икономиката въведе ограничения от 5 млн., като най-голямата сума, която може да бъде отпусната от банката.

Свързани статии
КПКОНПИ подхвана бивш вътрешен министър за пране на пари Гълъб Донев: България е правова държава, не е корумпирана Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Предлагат нова агенция да се бори с корупцията по високите етажи Демерджиев очаква разработки срещу сериозни политически играчи Зарков: Българските делегирани прокурори са получили над 150 сигнала за корупция Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Близо 1000 фирми ще получат безвъзмездно 260 млн. лв. Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Кирил Петков: С темата за РСМ опитват да отклонят вниманието от 2.5 млрд лв. за незаконни строежи
Тагове
ббр банка за развитие кирил петков фирми корупция
Коментари

Още от последните новини