Бургас продължава да събира мнения за интегрираното си развитие

Бургас продължава да събира мнения за интегрираното си развитие - E-Burgas.com

До 4 юни всички заинтересовани граждани, неправителствени организации, фирми и сдружения от частния сектор може да изпращат своите предложения по оформяне стратегическата рамка на Плана за интегрирано развитие на община Бургас в периода 2021 – 2027 година /ПИРО/.

Целта е да бъдат събрани и анализирани повече мнения за развитието на общината и справянето с основни предизвикателства чрез използването на съществуващите възможности.

Повече за ПИРО 2021 – 2027 г. може да откриете на страницата на Община Бургас.

Проектни идеи и предложения може да изпращате на адрес: [email protected].

Проект на стратегическа рамка за развитие на общината за следващите 7 години  бе представен пред обществеността и заинтересованите страни по време на обществено обсъждане.

Рамката на Плана за интегрирано развитие  на общината има няколко стратегически цели,  една от които  е ускоряване на социално-икономическото развитие на общността и постигането на устойчив растеж.

Друг приоритет в това отношение е да се подобри качеството на живот. Тук акцентът пада върху надграждане на постигнатото в ключови сфери на обществения живот. Амбицията е Бургас да бъде център на иновативно образование, което да осигурява подготвени кадри за бизнеса и развитието на икономиката.

Целта в сферата на здравеопазването е да продължава подобряването на условията в лечебните заведения, осигуряване на модерна апаратура и привличането на специалисти.

Сред стратегическите цели на ПИРО 2021 – 2027 са подобряването на регионалната интегрираност, устойчивото използване на природните ресурси и адаптиране към климатичните промени.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
бургас развитие
Коментари

Още от последните новини