Спешна проверка в Българската банка за развитие заради отпуснати кредити

Спешна проверка в Българската банка за развитие заради отпуснати кредити - E-Burgas.com
Нова Тв

Ревизия в Българската банка за развитие. Очаква се специална комисия да започне спешна проверка в работата на финансовата институция, съобщaва Нова Тв.

Причината - според служебния министър на икономиката Кирил Петков има около 1 млрд. лева, които са отишли в общо 8 фирми у нас.Част се тях индиректно се свързвали с Делян Пеевски, обяви в телевизионно интервю Петков.

"Около 1 млрд. лв. са дадени на 8 фирми, които са всичко друго, но не е и малки. Факт е, че част от тях са свързани с няколко знакови лица. Едното е Делян Пеевски. За мен това е скандално, защото това е държавна банка. Оказва се, че основната дейност на държавата е да крепи големия бизнес", заяви Антон Кутев.

Служебният министър на икономиката се е подвел по медийни публикации, отговори в "Здравей България" представителят на ГЕРБ Александър Иванов. Според него темата за раздаването на 1 милиард лева на 8 фирми е "претоплена манджа."

Свързани статии
Отслабналият Пеевски предложи да помогне на Иво Мирчев с диета Комисията по ревизията започва с девет приоритета за четири години назад Мая Манолова оглави комисията, която ще проверява Борисов
Тагове
Делян Пеевски Българска банка за развитие ревизия
Коментари

Още от последните новини