Бойко Борисов на разпит в ГДНП, отрече да е притежавал кюлчета

Бойко Борисов на разпит в ГДНП, отрече да е притежавал кюлчета - E-Burgas.com

Бившият премиер Бойко Борисов бе на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“. Причината да прекрачи прага на полицията е да даде показания за кюлчетата и пачките в неговата спалня. Те лъснаха от скандални снимки, разпространени по медиите. Проверката е по сигнал на БОЕЦ, припомня сайта Frognews.bg.

До този момент експремиерът не е отричал за съществуването на парите и кюлчетата.  Днес той престоя в сградата на ГДНП около един час. „Нито съм купувал, нито съм притежавал кюлчета“, каза той лаконично на излизане. 

Запитан от журналисти за какво е бил разпитът, в типично негов стил той зафилософства: „За това как толкова години съм успял да държа тока на българите толкова нисък, как съм успявал да държа най-ниската цена на газа години наред, как съм успявал да държа цената на тока най-ниска години наред, как най-добре сме се справяли в Европа с миграцията“.

Преди него тази сутрин на разпит са били извикани неговата говорителка Севделина Арнаудова и съпругът й. Припомняме ви, че бизнесменът Васил Божков попита Борисов защо всеки месец е пращал Арнаудова при него.

Остава открит въпросът коя е Мата Хари, снимала спалнята на бившия министър-председател. Пред депутати в предишното НС едрият земевладелец Светослав Илчовски каза преди няколко месеца, че златните кюлчета са били подкуп/подарък от предприемач, който го е изнудвал. Самият Борисов даде няколко версии за скандалните снимки и мистериозната Мата Хари. В края на миналата година шефът на МВР Бойко Рашков обеща да помогне на Борисов да си спомни коя всъщност е Мата Хари.

Свързани статии
Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват Любен Дилов-син: Опитват се да отклонят вниманието от цените на горивата, тока и олиото
Тагове
бойко борисов разпит
Коментари

Още от последните новини