Арестуваният зам.-министър и още петима вече имат обвинения

Арестуваният зам.-министър и още петима вече имат обвинения - E-Burgas.com

Прокуратурата е повдигнала обвинения на задържания през седмицата зам.-министър на околната среда. Това съобщават БНТ и БНР, но официално съобщение от прокуратурата няма.

По-късно днес се очаква прокуратурата да даде подробности за "незаконни действия при вноса и утилзирането на отпадъци".

Според информацията на държавната телевизия обвинения са повдигнати на шестима души, сред които ресорният зам.-министър Красимир Живков, бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови и бившият шеф на екоинспекцията в Плевен. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група и са задържани за 72 часа. Според БНТ разследващите твърдят, че Живков е отказвал на различни фирми нотификация за износ на опасни отпадъци и ги принуждавал да ги предават в завод в Монтана, собственост на братя Бобокови. Те от своя страна изнасяли фиктивно отпадъците и укривали данъци в големи размери.

Освен това, задържаният зам-министър принуждавал колегите си да издават разрешения за внос на отпадъци от Италия на фирми, които не отговарят на условията и така в България били внесени незаконно стотици тонове боклук. По информация на БНР Красимир Живков и братя Бобокови са с прокурорско задържане за 72 часа.

Разследването, в центъра на което е заместник-екоминистърът, е за организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци в България.

Свързани статии
КПКОНПИ подхвана бивш вътрешен министър за пране на пари Гълъб Донев: България е правова държава, не е корумпирана Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Предлагат нова агенция да се бори с корупцията по високите етажи Демерджиев очаква разработки срещу сериозни политически играчи Зарков: Българските делегирани прокурори са получили над 150 сигнала за корупция Парични бонуси срещу сигнали за укриване на данъци Отговорът на Кралев за Зимния дворец: Видеото на министъра е манипулация Кирил Петков: Корупцията е инструмент за чуждо влияние, нужни са общи усилия за противодействие Лаура Кьовеши пристига у нас по покана на Кирил Петков
Тагове
арести корупция
Коментари

Още от последните новини