Арестуваният зам.-министър и още петима вече имат обвинения

Арестуваният зам.-министър и още петима вече имат обвинения - E-Burgas.com

Прокуратурата е повдигнала обвинения на задържания през седмицата зам.-министър на околната среда. Това съобщават БНТ и БНР, но официално съобщение от прокуратурата няма.

По-късно днес се очаква прокуратурата да даде подробности за "незаконни действия при вноса и утилзирането на отпадъци".

Според информацията на държавната телевизия обвинения са повдигнати на шестима души, сред които ресорният зам.-министър Красимир Живков, бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови и бившият шеф на екоинспекцията в Плевен. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група и са задържани за 72 часа. Според БНТ разследващите твърдят, че Живков е отказвал на различни фирми нотификация за износ на опасни отпадъци и ги принуждавал да ги предават в завод в Монтана, собственост на братя Бобокови. Те от своя страна изнасяли фиктивно отпадъците и укривали данъци в големи размери.

Освен това, задържаният зам-министър принуждавал колегите си да издават разрешения за внос на отпадъци от Италия на фирми, които не отговарят на условията и така в България били внесени незаконно стотици тонове боклук. По информация на БНР Красимир Живков и братя Бобокови са с прокурорско задържане за 72 часа.

Разследването, в центъра на което е заместник-екоминистърът, е за организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци в България.

Свързани статии
МВР и НАП влязоха в "Автомагистрали" Искат промени в ЗОП заради корупцията в "Автомагистрали" Комитова: Собствениците на строителните фирми да се идентифицират, а не да пращат работници Граматиков: Пътни фирми с по двама-трима работници управлявали публичен ресурс за милиони Радев призова ЕС за по-сериозно отношение срещу корупцията в страната Над 80% от българите искат контрол над евросредтсвата, но не и от правителството Спипаха с подкуп висш държавен служител от ДФ "Земеделие" Комитова: Целевите пари за ремонти на "Тракия" не са отишли за това Виолета Комитова: Парите на АПИ са изхарчени до април Кирил Петков: Нито един от опасните язовири не е ремонтиран, а са надплатени 200 млн.лв.
Тагове
арести корупция
Коментари

Още от последните новини