Арабист: Натоскът на мигрантите не е спирал и няма да спре

Арабист: Натоскът на мигрантите не е спирал и няма да спре - E-Burgas.com

Трафикът на хора се е превърнал като проституцията, 12 000 евро струва преминаването от Афганистан до Германия

Виждаме само тези бежанци, които полицията е заловила или каналджиите са изоставели на пътя, но реалността е друга, коментира Мажд Алгафари - преводач и арабист, в ефира на bTV. Натискът на мигранти не е спирал и няма да спре, време е да се направи информационна кампания и някой да обясни на тези хора какво предстои, коментира той. По думите му проблемът с бежанците няма да приключи скоро.

Тези, които минават през България отиват в Германия, където черната работна ръка винаги е добре дошла, коментира арабистът. От Афганистан до Германия преминаването вече е 12 000 евро, доколкото чувам, посочи той.

Това е трафик на хора като при проституцията - съдействаш на хора, за да стигнат до Германия и там ги „продаваш" на работодатели, които се възползват от тях и тяхната работна ръка. Условията, в които работят и живеят са нечовешки, посочи Мадж Алгафари.

По думите му не само в България, но и в цяла Европа, си затваряме очите пред това, което правят каналджиите. Не правим нищо, за да спре този поток, отбеляза той.

Свързани статии
Програмата за настаняване на украински бежанци приключва през август Миграционният натиск у нас се увеличил три пъти през последната година Задържаха софийски каналджия със седем сирийци край Черноморец (Снимки) Най-тежката мярка се стовари върху каналджия край Русокастро Каналджия в карнобатско село удари на камък в опит да прекара мигранти Мариана Тошева: Край на голямото местене, над 22 хил. бежанци са настанени Хванаха българин в Турция, превозвал нелегални мигранти Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест Все повече украинци напускат България
Тагове
мигранти бежанци
Коментари

Още от последните новини