Ангелкова: Ще има много фалити в туризма, ако няма месец отлагателен срок

Ангелкова: Ще има много фалити в туризма, ако няма месец отлагателен срок  - E-Burgas.com

"Ако не ни се даде едномесечен отлагателен срок, със сигурност ще има фалит на туроператори, не съм сигурна, че застраховките ще покрият претенциите на потребителите". Това заяви по време на заседанието на правната комисия министърът на туризма Николина Ангелкова.

"В рамките на този месец работим по такова решение, очаквам ясна информация по отношение на потребителите, за да предложим кредитна линия, която да е свързана само с възможността туроператорите да покриват исканията на потребителите с условия, които да се съобразят с настоящото положение", подчерта Ангелкова.

"Нямаме още реалната картина. В рамките на този едномесечен отлагателен срок бихме могли да изработим такъв инструмент, който да защити интересите на потребителите, които ако туроператорите фалират изобщо няма да могат да си възвърнат парите", които са дали, уточни министърът.

"Затова искаме да видим какви са вариантите за тези, които не предпочитат ваучер, а държат за възстановяване на средствата им", каза още тя. 

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа Туристическият бранш в Поморие: Липсата на спасители пак ще е сериозен проблем Австрийска делегация се запозна с проблемите на бургаския туризъм и бежанците Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон
Тагове
туризъм Николина Ангелкова Летен сезон 2020
Коментари

Още от последните новини