Ангелкова: Ще има много фалити в туризма, ако няма месец отлагателен срок

Ангелкова: Ще има много фалити в туризма, ако няма месец отлагателен срок  - E-Burgas.com

"Ако не ни се даде едномесечен отлагателен срок, със сигурност ще има фалит на туроператори, не съм сигурна, че застраховките ще покрият претенциите на потребителите". Това заяви по време на заседанието на правната комисия министърът на туризма Николина Ангелкова.

"В рамките на този месец работим по такова решение, очаквам ясна информация по отношение на потребителите, за да предложим кредитна линия, която да е свързана само с възможността туроператорите да покриват исканията на потребителите с условия, които да се съобразят с настоящото положение", подчерта Ангелкова.

"Нямаме още реалната картина. В рамките на този едномесечен отлагателен срок бихме могли да изработим такъв инструмент, който да защити интересите на потребителите, които ако туроператорите фалират изобщо няма да могат да си възвърнат парите", които са дали, уточни министърът.

"Затова искаме да видим какви са вариантите за тези, които не предпочитат ваучер, а държат за възстановяване на средствата им", каза още тя. 

Свързани статии
Живко Табаков и Мая Манолова организират среща с туристическия бранш в Бургас От утре България приема туристи от 29 държави Климатолог: Чистият въздух на морето ще прогони вируса Парите на туристите с провалени почивки ще бъдат върнати най-рано през есента Едва 20% от хотелите в Слънчев бряг са готови да отворят Предложение: Без "Зелена зона" през уикендите това лято и повече пари за реклама на туризма Не се предвижда карантина на цели хотели, съмнителните случаи ще се изолират Туроператори: Ще привличаме туристи със застраховки срещу коронавирус Няма да затварят хотели в случаи на COVID-19 Летният сезон започва от 1 юли
Тагове
туризъм Николина Ангелкова Летен сезон 2020
Коментари

Още от последните новини