Адвокатът на Дичев: Няма данни, че той е рязал трупа на Юмер, помагал е поради страх от извършителите

Адвокатът на Дичев: Няма данни, че той е рязал трупа на Юмер, помагал е поради страх от извършителите  - E-Burgas.com

"Престъплението е разкрито благодарение на неговите показания, той трябва да бъде защитен свидетел" заяви Борислав Янков

Няма данни, че Деян Дичев е участвал по някакъв начин в разфасоването на трупа на Юмер Мехмед. Обвинението на прокуратурата е за лично укривателство, което ще рече, че той е помагал в пренасянето на бидоните.

Това заяви адвокатът Борислав Янков, който представлява Дичев по време на днешното разглеждане на мярката му за неотклонение в съда.

"Той е обвинен за лично укривателство, това не е съучастие в извършване на убийство. Престъплението по българския закон предвижда до пет години лишаване от свобода. Това престъпление е по-леко от кражба. Ако нямаше такъв медиен интерес, със сигурност мярката му щеше да бъде по-лека" заяви Янков.

Според него е важен мотивът на Дичев да участва в пренасянето. 

"Възможно е той да се страхува от една добре смазана машина. Той доброволно е отишъл и е съдействал на органите на реда. Благодарение на него се е стигнало до разкриването на това тежко престъпление и в един момент става обвиняем. В други държави той щеше да участва в програма за защита на свидетелите" заяви още Янков, който призна, че клиентът му би поискал сделка с органите на реда. 

Заседанието по разглеждане на мярката за неотклонение на Дичев бе гледана днес при закрити врата по негово настояване. От прокуратурата настояха журналисти да бъдат допуснати в залата, но искането им не бе уважено от съда. 

В крайна сметка Окръжен съд потвърди мярката за неотклонение задържане под стража на Деян Дичев. 

 

Свързани статии
Съдът окончателно остави в ареста готвача на Рагевски Деян Дичев остава в ареста, грози го затвор по три обвинения за съучастник на Рагевски Окръжен съд - Бургас: Деян Дичев остава в ареста, за да не укрие или унищожи веществени доказателства Деян Дичев остава в ареста, не допуснаха медии в съдебна зала Деян Дичев е обвинен в лично укривателство, законът не предвижда наказание за разчленяване на тяло Адвокатът на готвача Дичев: Има известна доза съжаление у него Убийството на Теодора Бахлова: Съдът гледа мярката на Деян Дичев Открито е оръжието, с което е ликвидиран Юмер, зловещи подробности около двете убийства Откриха тялото на изчезналата брокерка в Бургас
Тагове
Деян Дичев Станислав Рагевски Теодора Бахлова
Коментари

Още от последните новини