Деян Дичев остава в ареста, не допуснаха медии в съдебна зала

Деян Дичев остава в ареста, не допуснаха медии в съдебна зала - E-Burgas.com

Медийният шум бил причината Дичев да бъде с най-тежката мярка за неотклонение според адвоката му Борислав Янков

Окръжен съд потвърди мярката за неотклонение задържане под стража, наложена на Деян Дичев. Той е обвинен за укривателство на тялото и оръжието, с което е убит Юмер Мехмед, за което законът предвижда наказание до пет години лишаване от свобода.

"Прокуратурата поддържа, че са налице основанията за задържане под стража с оглед извършеното престъпление, неговата личност, трайността на деянията, като в случая са основанията на закона той да бъде задържан под страха“, заяви прокурор Христо Колев пред журналисти. 

Той изрази недоволство, че заседанието се е провело без медии, тъй като според него случващото се в съдебната зала трябва да стане обществено достояние.

Делото бе гледано при закрити врата по настояване на защитата на Дичев. По мнението на адвоката му Борислав Янков медийният интерес влияел много лошо на клиента му и без него той в момента щял да бъде с по-лека мярка за неотклонение. Тезата на адвоката е, че Дичев е помогнал за разкриване на престъплението и трябва да бъде защитен свидетел

Самият Дичев е останал безмълвен в съдебна зала.

Свързани статии
Съдът окончателно остави в ареста готвача на Рагевски Деян Дичев остава в ареста, грози го затвор по три обвинения за съучастник на Рагевски Окръжен съд - Бургас: Деян Дичев остава в ареста, за да не укрие или унищожи веществени доказателства Адвокатът на Дичев: Няма данни, че той е рязал трупа на Юмер, помагал е поради страх от извършителите Деян Дичев е обвинен в лично укривателство, законът не предвижда наказание за разчленяване на тяло Адвокатът на готвача Дичев: Има известна доза съжаление у него Убийството на Теодора Бахлова: Съдът гледа мярката на Деян Дичев Открито е оръжието, с което е ликвидиран Юмер, зловещи подробности около двете убийства Откриха тялото на изчезналата брокерка в Бургас
Тагове
Деян Дичев Станислав Рагевски Теодора Бахлова
Коментари

Още от последните новини