Деян Дичев остава в ареста, грози го затвор по три обвинения за съучастник на Рагевски

Деян Дичев остава в ареста, грози го затвор по три обвинения за съучастник на Рагевски - E-Burgas.com

Районен съд – Бургас потвърди взетата спрямо обвиняемия Деян Дичев мярка за неотклонение „Задържане под стража". Производството бе образувано по молба на защитата му за изменение на взетата спрямо него най-тежка мярка за неотклонение в по-лека.

Припомняме, че с постановление от 27.08.2021 г., Дичев бе привлечен като обвиняем, за това че в периода от 04.08.2021 г. до 11.08.2021 г., в гр. Бургас, спомогнал - като заедно със Станимир Рагевски положили в бидони, чували и торби, тленните останки от разчлененото тяло на Юмер Мехмед и пренесли същите с лек автомобил „Мерцедес" до брега на блато, в кв."Долно Езерово", където ги скрили във висока папратова растителност. Деян укрил в помещение на сградата на ДНА огнестрелното оръжие, използвано за убийството на Юмер като спомогнал Рагевски да избегне, а по-късно и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване за извършеното от него престъпление – убийство.

С постановление от 19.10.2021 г., Деян Дичев е привлечен като обвиняем и за това, че за времето от 29.10.2020 г. до 27.08.2021 г., подпомаал Рагевски (извършил престъпления по чл.115 от НК), да избегне наказателно преследване за тези престъпления, без да се е споразумял с него, преди да е извършило самите престъпления, както следва, а именно – заличаване следите от убийството на брокерката Теодора Бахлова, укриване вещите на жертвата, трупът и куршумът от убийството.

Деян е обвиняем и за това, че на 04.08.2021 г., в гр. Бургас, придобил от Рагевски пистолета "Макаров" и боеприпаси в продължение на близо месец държал в отдушник, в мокро помещение, намиращо се в заведението му в„ДНА" го съхранявал там. Готвачът на Рагевски, както стана популярен Деян, не е имал разрешително за укриваните оръжия.

Дичев го грози затвор до 5 години, а за престъплението по първото обвинение, както и от 2 до 8 години по другите. 

На този етап от досъдебното производство по мнение на съда, може да се формира обоснован извод относно авторството на деянието, а именно че обвиняемият Деян Дичев е извършил престъпленията, за които е привлечен.

Неоснователно е възражението на защитника по отношение на срока по задържане на обвиняемия. „Разследването в досъдебното производство е динамичен процес на събиране и оценка на доказателства и разкриването на нови обстоятелства и именно, поради този факт, в резултат на проведените процесуално-следствени действия, обвиняемият Деян е бил привлечен, с ново постановление от 14.10.2021г. и с последващо от 19.10.2021г., за престъпления по чл.294, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от НК и по чл.339, ал.1 от НК". Според Бургаският районен съд продължителността на мярката за неотклонение е в предвидените срокове и в разумните граници в съответствие с чл. 5, § 3 ЕКПЧ, тъй като към настоящият момент е налице обвинение за тежко умишлено престъпление.

Районен съд – Бургас счете, че действително и към момента не е налице опасност обвиняемият да се укрие. Същият е с известен постоянен и настоящ адрес, където може да бъде установен и е бил на разположение на разследващите органи.

Деян е реабилитиран, но това не омаловажава неговата обществена опасност, отчитайки факта на извършените преди това престъпления. Повдигнатите обвинения разкриват висока степен на обществена опасност на деянията, като престъпления - първото, като престъпление против правосъдието и второто - общоопасно престъпление.

Съдебният състав намери, че не е налице промяна в установените обстоятелства, поради което мярката за неотклонение „Задържане под стража" на този етап от производството се явява адекватна и следва да бъде потвърдена.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване и протестиране в 3 - дневен срок.

Свързани статии
Известен криминален влогър посвети епизод на случая с Теодора Бахлова и Юмер Мехмед (видео) Ето с какви обвинения предават на съда Деян Дичев Убитата брокерка Теодора Бахлова се оказа в избирателните списъци Съдът окончателно остави в ареста готвача на Рагевски Откриха зловещи находки в канализация около смъртта на Бахлова Окръжен съд - Бургас: Деян Дичев остава в ареста, за да не укрие или унищожи веществени доказателства Деян Дичев остава в ареста, не допуснаха медии в съдебна зала Адвокатът на Дичев: Няма данни, че той е рязал трупа на Юмер, помагал е поради страх от извършителите Деян Дичев е обвинен в лично укривателство, законът не предвижда наказание за разчленяване на тяло Адвокатът на готвача Дичев: Има известна доза съжаление у него
Тагове
деян дичев рагевски бахлова юмер
Коментари

Още от последните новини