Адв. Екимджиев: Ако МВР действаше стандартно, Борисов можеше вече да е в Дубай или Сърбия

Адв. Екимджиев: Ако МВР действаше стандартно, Борисов можеше вече да е в Дубай или Сърбия - E-Burgas.com

„Фактическо обвинение срещу Бойко Борисов вероятно към момента има. Това е регламентирано в наказателно-процесуалния кодекс. Обвинение може да се повдигне и с първите действия по разследване, като арестите, претърсвания и изземвания“, каза адвокат Михаил Екимджиев пред bTV по повод ареста на бившия премиер.

„Не знаем дали е имало налице ситуация по неотложност, но представете си ако МВР беше решило да действа стандартно с предварително разрешение от Специализирания съд. На първата минута Иван Гешев щеше да знае това, на втората минута Борисов щеше да знае това и вече можеше да е в Дубай или Сърбия“, каза още Екимджиев.

Той коментира също, че с него се е свързала Менда Стоянова, за която също се появи информация от МВР, че е задържана. „Тя научаваше от телевизията, че е арестувана. Това оставя горчив вкус“, каза Екимджиев.

По думите му тя го е потърсила, защото знае, че Екимджиев се занимава с дела в Страсбург. „Заради това злепоставяне, което снощи се случваше с оповестяване на факта, че е арестувана – това наистина е проблем с презумпцията за невиновност“, каза Екимджиев.

Той допълни, че няма логично обяснение за информацията от МВР и разминаването в арестите. „Може да е лоша полицейска координация. Другото е скрит замисъл и пушилка, може да има и трети сценарий – бойкот на средния ешалон на полицията да се изпълняват разпореждания на ръководството“, каза адвокатът.

 Екимджиев отказа да коментира основанията за ареста на Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

Свързани статии
Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Задържаха под стража поморийски дилър, стар познайник на полицията Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Оставиха в ареста популярен сводник по Южното Черноморие Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо
Тагове
борисов арест
Коментари

Още от последните новини