602 пациенти преминаха през УМБАЛ-Бургас по празниците, 700 се ваксинираха

602 пациенти преминаха през УМБАЛ-Бургас по празниците, 700 се ваксинираха - E-Burgas.com

602-ма пациенти преминаха през Спешно отделение за петте почивни дни от 30 април. Най-много от тях са били с кардиологични и неврологични проблеми. С повишено натоварване са работили ортопедичният и педиатричният кабинет. За щастие, не е имало сериозно пострадали при катастрофи.

Намаляват и КОВИД-пациентите, които постъпват през триажния център на УМБАЛ Бургас. За петте дни са потърсили помощ 94 души, като половината са хоспитализирани. 

В УМБАЛ Бургас има много свободни легла за пациенти с КОВИД, затова ръководството на болницата взе решение поетапно да възстанови работата на отделенията, превърнати в КОВИД. Те работеха и досега, но при намален капацитет и смесени с други звена на болницата. Постепенно на старите си места ще се върнат отделенията по нефрология и ревматология. Кожно отделение, което поемаше общоинфекциозните случаи, също ще възстанови работа. Връщането ще започне още в края на тази седмица.

В "зеления коридор" на МЦ "Св. Николай Чудотворец" през почивните дни са ваксинирани 700 души. Ваксинациите ще продължат до 9 май, налични са и трите ваксини - "Пфайзер", "Модерна" и "Астра Зенека". 

Свързани статии
Най-скептични сме към ваксините в целия ЕС Увеличават се желаещите да се ваксинират в Бургас, в УМБАЛ отчитат голям интерес у младите Бургас сред градовете с най-много поставени ваксини Janssen Българи от чужбина създадоха детски кът в бургаската болница Мобини ваксинационни пунктове на много места в страната Ново! Раздават ваучери за храна, ако се ваксинирате срещу ковид 1745 са новозаразените, над 12 хил. българи се ваксинираха вчера БСУ се присъединява към инициативата 70% ваксинирани Созопол отваря пункт за ваксиниране през уикенда, ето където можем да се ваксинираме в страната Робот ще дезинфекцира срещу ковид в бургаската болница
Тагове
умбал болница ваксиниране
Коментари

Още от последните новини