602 пациенти преминаха през УМБАЛ-Бургас по празниците, 700 се ваксинираха

602 пациенти преминаха през УМБАЛ-Бургас по празниците, 700 се ваксинираха - E-Burgas.com

602-ма пациенти преминаха през Спешно отделение за петте почивни дни от 30 април. Най-много от тях са били с кардиологични и неврологични проблеми. С повишено натоварване са работили ортопедичният и педиатричният кабинет. За щастие, не е имало сериозно пострадали при катастрофи.

Намаляват и КОВИД-пациентите, които постъпват през триажния център на УМБАЛ Бургас. За петте дни са потърсили помощ 94 души, като половината са хоспитализирани. 

В УМБАЛ Бургас има много свободни легла за пациенти с КОВИД, затова ръководството на болницата взе решение поетапно да възстанови работата на отделенията, превърнати в КОВИД. Те работеха и досега, но при намален капацитет и смесени с други звена на болницата. Постепенно на старите си места ще се върнат отделенията по нефрология и ревматология. Кожно отделение, което поемаше общоинфекциозните случаи, също ще възстанови работа. Връщането ще започне още в края на тази седмица.

В "зеления коридор" на МЦ "Св. Николай Чудотворец" през почивните дни са ваксинирани 700 души. Ваксинациите ще продължат до 9 май, налични са и трите ваксини - "Пфайзер", "Модерна" и "Астра Зенека". 

Свързани статии
Обсъдиха начините Националната детска болница да бъде изградена максимално бързо РЗИ: Какво е важно да знаем за ваксините срещу COVID-19? Пунктове за ваксиниране ще има и този уикенд, ето къде Още две отделения в УМБАЛ Бургас престават да бъдат ковид Проф. Кантарджиев: Създава се недоверие и хората не искат да се ваксинират Започна ваксинирането на бургаски пенсионери по домовете Зелени коридори за ваксиниране в Бургас на три места до вторник Отделението по ендокринология на УМБАЛ Бургас възстанови работата си в пълен обем Проверки в Бургас защо прокуратурата отказала да разследва агресия над медици Зелени коридори за ваксиниране с всички видове ваксини за бургазлии през уикенда
Тагове
умбал болница ваксиниране
Коментари

Още от последните новини