602 пациенти преминаха през УМБАЛ-Бургас по празниците, 700 се ваксинираха

602 пациенти преминаха през УМБАЛ-Бургас по празниците, 700 се ваксинираха - E-Burgas.com

602-ма пациенти преминаха през Спешно отделение за петте почивни дни от 30 април. Най-много от тях са били с кардиологични и неврологични проблеми. С повишено натоварване са работили ортопедичният и педиатричният кабинет. За щастие, не е имало сериозно пострадали при катастрофи.

Намаляват и КОВИД-пациентите, които постъпват през триажния център на УМБАЛ Бургас. За петте дни са потърсили помощ 94 души, като половината са хоспитализирани. 

В УМБАЛ Бургас има много свободни легла за пациенти с КОВИД, затова ръководството на болницата взе решение поетапно да възстанови работата на отделенията, превърнати в КОВИД. Те работеха и досега, но при намален капацитет и смесени с други звена на болницата. Постепенно на старите си места ще се върнат отделенията по нефрология и ревматология. Кожно отделение, което поемаше общоинфекциозните случаи, също ще възстанови работа. Връщането ще започне още в края на тази седмица.

В "зеления коридор" на МЦ "Св. Николай Чудотворец" през почивните дни са ваксинирани 700 души. Ваксинациите ще продължат до 9 май, налични са и трите ваксини - "Пфайзер", "Модерна" и "Астра Зенека". 

Свързани статии
Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас В УМБАЛ Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб Младоженци зарадваха с дарение Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас Избраха терен за национална детска болница Управителят на Белодробната болница д-р Трошанова получи специална награда Напредък - експерти обсъдиха следващите стъпки по изграждането на детска болница в Бургас Ако имате баба или майка с артрит, бъдете нащрек, съветват ревматолозите от УМБАЛ Бургас УМБАЛ отново ще свети в зелено в деня на донорството Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница Д-р Иван Казмин от УМБАЛ Бургас бе отличен за приноса си към ревматологията
Тагове
умбал болница ваксиниране
Коментари

Още от последните новини