Д-р Иван Казмин от УМБАЛ Бургас бе отличен за приноса си към ревматологията

Д-р Иван Казмин от УМБАЛ Бургас бе отличен за приноса си към ревматологията - E-Burgas.com

Д-р Иван Казмин, началник на Отделението по ревматология в УМБАЛ Бургас бе отличен за цялостния си принос към развитието на специалността. Отличието - грамота и почетен знак II степен, са на Българското дружество по ревматология. Те бяха връчени на последния конгрес на организацията, от нейния председател - проф. д-р Румен Стоилов.

Признанието на ревматологичната общност към д-р Иван Казмин увенчава дългогодишния му упорит труд за развитието на специалността в Бургас. Той е създател на Отделението по ревматология в УМБАЛ Бургас, което съществува вече 12 години. Стартирало само с един лекар и една медицинска сестра, днес отделението отговаря на трето ниво на компетентност, с каквото разполагат и водещите клиники по ревматология. Тук вече работят петима специалисти - ревматолози, които стартират и научна кариера в Медицинския факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Отделението е единствено за целия Югоизточен регион. То обслужва пациенти от областите Бургас, Ямбол, Сливен. Специализирано в диагностика и терапия на възпалителни, дегенеративни и обменни ставни заболявания, възпалителна и дегенеративна патология на гръбначния стълб и системни заболявания на съединителната тъкан.  Годишно тук намират медицинска помощ около 1600 души, повечето от които с възпалителни заболявания. В отделението се прилагат всички най-съвременни, отговарящи на европейските стандарти и ръководства диагностични и терапевтични методики.

Българско дружество по ревматология връчва подобни отличия изключително рядко, което е знак за високата им стойност. Д-р Казмин и неговият екип са носители и на отличието "Клинично сътрудничество и работа в екип" - златна статуетка от Национални медицински награди 2020.

Галерия
Свързани статии
Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас В УМБАЛ Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб Младоженци зарадваха с дарение Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас Ако имате баба или майка с артрит, бъдете нащрек, съветват ревматолозите от УМБАЛ Бургас УМБАЛ отново ще свети в зелено в деня на донорството Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница Съдбата на изоставеното бебе Антония отново повдига нерешени проблеми Бургаската болница прие новородено без майка, намерено на улицата На вниманието на бъдещите майки - онлайн среща с началника на Родилно отделение на УМБАЛ Бургас Детският хирург проф. Красимира Калинова вече ще преглежда в Медицинския център на УМБАЛ Бургас
Тагове
умбал
Коментари

Още от последните новини