Младоженци зарадваха с дарение Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас

Младоженци зарадваха с дарение Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас - E-Burgas.com

Още една млада двойка превърна сватбата си в благотворително събитие. Семейство Таня и Георги Антонови помолиха гостите си да не им купуват букети, а да дарят предвидените средства за хуманна кауза. „Не харесвам отрязаните цветя, защото увяхват и се изхвърлят. Нашите гости откликнаха на идеята и събрахме сума, с която решихме да помогнем на две организации", разказа младоженката Таня Антонова. На сватбата, състояла се на 24 септември, всички пуснали пари в  предвидената за целта кутия.

Част от тях те даряват на Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас. „Работя като рехабилитатор в социално заведение и знам как средствата в системата на здравеопазването винаги не достигат. А и самата аз съм прекарала в това отделение десет дни при моето раждане", сподели тя. Дарената сума ще бъде използвана за закупуване на оборудване и консумативи. Другата подпомогната организация е приютът за бездомни кучета.

Младото семейство се надява техният пример да бъде последван и от други двойки. Това вече се случва - през изминалата година няколко двойки също дариха на различни отделения в болницата средства, събрани от букети.

Галерия
Свързани статии
Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас В УМБАЛ Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб Ако имате баба или майка с артрит, бъдете нащрек, съветват ревматолозите от УМБАЛ Бургас УМБАЛ отново ще свети в зелено в деня на донорството Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница Д-р Иван Казмин от УМБАЛ Бургас бе отличен за приноса си към ревматологията Съдбата на изоставеното бебе Антония отново повдига нерешени проблеми Бургаската болница прие новородено без майка, намерено на улицата На вниманието на бъдещите майки - онлайн среща с началника на Родилно отделение на УМБАЛ Бургас Детският хирург проф. Красимира Калинова вече ще преглежда в Медицинския център на УМБАЛ Бургас
Тагове
младоженци умбал
Коментари

Още от последните новини