Акция в столицата срещу компания за криптовалута

Акция в столицата срещу компания за криптовалута - E-Burgas.com

Международна операция срещу мащабна схема за финансови престъпления, пране на пари и нарушения на международните санкции срещу Русия се провежда в София в момента в голяма столична фирма. По информация на БНТ става въпрос за компанията Nexo.

Подозренията са, че българите, стоящи зад голямата компания, са действали по схемата на Ружа Игнатова и ръководената от нея пирамида OneCoin. Българката, известна като "кралицата на криптовалутите", е в топ 10 на най-издирваните лица от ФБР. По следите ѝ са още Европол и Интерпол.

Прокурори, следователи от Националното следствие и служители на ДАНС съвместно с чуждестранни агенти са започнали претърсвания на българските офиси на компанията, търгуваща с криптовалути в целия свят.
Оперативната дейност на фирмата е била осъществявана от българската столица, а вложители са били приканвани да инвестират в биткойни и други видове криптовалути, с обещания за висока доходност.

Лихвите, които инвеститорите щели да получават, многократно надвишавали тези на класически банкови институции и различни брокерски къщи.

Има данни, че собствениците на компанията, които са българи, са присвоили част от активите, възлизащи на няколко милиарда долара.

Проверката за дейността на криптокомпанията у нас е започнала преди няколко месеца, след като чужди служби са засекли съмнителни транзакции, за които имало данни, че целят заобикаляне на наложените от Европейския съюз, Великобритания и САЩ, санкции спрямо руски банки, както и на фирми и граждани от Руската федерация.

 

Свързани статии
Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Започна акция "Бяло" срещу наркодилърите в цялата страна Стотици актове при поредната акция за пияни и дрогирани на пътя Поредна мащабна акция срещу нарушителите на пътя 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Хванаха 39 дрогирани шофьори само за ден у нас Нова мащабна акция в Деня без жертви на пътя Поредна акция в Бургас, този път на прицел са лихварите Солидно присъствие на КАТ и полиция около училищата и детските градини Граничари задържаха осем каналджии в Бургаско
Тагове
акция полиция крипто
Коментари

Още от последните новини