200 състезатели от шест държави ще спорят за отличията на "Порт Бургас 2022"

200 състезатели от шест държави ще спорят за отличията на

200 състезатели от 6 държави - Германия, Румъния, Гърция, Турция, Украйна и България ще спорят за отличията на Международната ветроходна регата "Порт Бургас 2022".

Атрактивното състезание ще се проведе от днес, четвъртък, до неделя. Организатор е Яхт клуб "Порт Бургас" с подкрепата на "Пристанище Бургас" ЕАД и Община Бургас.

Това е най-голямата ветроходна проява в България през последните години и традиционно преминава при голям интерес. От 2004-та Международната регата се провежда под логото Бургаска ветроходна седмица и е за класовете "Оптимист", Лазер 4,7, 420 и олимпийските класове Лазер Радиал, Лазер Стандарт, Фин и 470.

Подобни мащабни прояви се провеждат в много страни по света. Сред най-известните са Килската ветроходна регата в Германия,

Йерската ветроходна седмица във Франция, Ветроходната седмица на Маями в САЩ, Истанбулската ветроходна седмица в Турция и други.

По програма се предвижда гонките на Международната регата "Порт Бургас 2022" да се проведат от 5 до 8 май/от днес до неделя/ пред Централен плаж Бургас.

Поканено е международно жури и съдии от Гърция, Румъния и България.

ПРОГРАМА НА БУРГАСКА ВЕТРОХОДНА СЕДМИЦА ОТ 5 ДО 8 МАЙ 2022 ГОДИНА

5 МАЙ, ЧЕТВЪРТЪК

13:00 ЧАСА - НАЧАЛО НА ГОНКИТЕ ПРЕД МОСТИКА НА ЦЕНТРАЛЕН ПЛАЖ БУРГАС

6 МАЙ, ПЕТЪК

11:00 ЧАСА - НАЧАЛО НА ГОНКИТЕ

17:00 ЧАСА - ФИНАЛ НА ГОНКИТЕ

7 МАЙ, СЪБОТА

11:00 ЧАСА - НАЧАЛО НА ГОНКИТЕ

17:00 ЧАСА - ФИНАЛ НА ГОНКИТЕ

8 МАЙ, НЕДЕЛЯ

11:00 ЧАСА - НАЧАЛО НА ГОНКИТЕ

16:00 ЧАСА - ФИНАЛ НА ГОНКИТЕ

18:00 ЧАСА - ОФИЦИАЛНО НАГРАЖДАВАНЕ И ЗАКРИВАНЕ НА РЕГАТАТА

Текст: Велизар Маджаров

Свързани статии
Бургазлия се впусна в приключението на живота си, пое по пътя на "Титаник" Златен дубъл за "Черноморец" на международна регата в Турция (Снимки) Яхтата "Шоколад" води "Кор Кароли" към Бургас Бургас с нов успех във ветроходството (Снимки) Яхти от четири държави идват в Бургаския залив Над 25 яхти се пускат на ветроходната регата в Бургас Ето как ще бъде открит ветроходният сезон в Бургас Идва месецът на ветроходството и яхтите в Бургас Ветроходни гонки ще съберат погледите на Морска гара днес Ветроходният сезон стартира от Бургас
Тагове
яхти
Коментари

Още от последните новини