Идва месецът на ветроходството и яхтите в Бургас

Идва месецът на ветроходството и яхтите в Бургас - E-Burgas.com

Слънце, лазурно море, нежен бриз и десетки яхти из морската шир - така ще изглежда Бургас през август, обещават от общината. Последният летен месец ще бъде посветен на красивия и изпълнен с много адреналин спорт.

Първото събитие  е от 7 до 9 август, тогава е  традиционната престижна  международна регата "Порт Бургас" за килови яхти.  Тя е за класове: ORC, IRC, Конрад 25 Р.

От 13 до 16 август ще се проведе Бургаска ветроходна седмица, регата "Порт Бургас" за детските и олимпийски класове. И двете мащабни прояви се организират от Яхт клуб "Порт Бургас".  Състезанията за класове: ОПТИМИСТ, ЛАЗЕР 4.7, ЛАЗЕР СТАНДАРТ, ЛАЗЕР РАДИАЛ, 420, 470 И ФИН.

От 21 август до 23 август в Бургас ще се проведе  Национално първенство на клас Оптимист, чийто домакин отново е успешният бургаски клуб.

Свързани статии
200 състезатели от шест държави ще спорят за отличията на "Порт Бургас 2022" Бургазлия се впусна в приключението на живота си, пое по пътя на "Титаник" Златен дубъл за "Черноморец" на международна регата в Турция (Снимки) Яхтата "Шоколад" води "Кор Кароли" към Бургас Бургас с нов успех във ветроходството (Снимки) Яхти от четири държави идват в Бургаския залив Над 25 яхти се пускат на ветроходната регата в Бургас Ето как ще бъде открит ветроходният сезон в Бургас Ветроходни гонки ще съберат погледите на Морска гара днес Ветроходният сезон стартира от Бургас
Тагове
яхти
Коментари

Още от последните новини