Ветроходни гонки ще съберат погледите на Морска гара днес

Ветроходни гонки ще съберат погледите на Морска гара днес - E-Burgas.com

Близо 60 малки ветроходци ще участват в третото издание на демонстрационните гонки, които ще се проведат в района на Морска гара в събота от 17:30 часа.

Състезателите участват в традиционната ветроходна регата "Черноморец" 2020, която през уикенда ще напълни с платна Бургаския залив. Те са на възраст от 7 до 14 години и водят надпревара в клас "Оптимист", който е най-масовият във ветроходството.

Демонстрационните гонки са част от тематичните уикенди, които Община Бургас организира в подкрепа на развитието на туризма и местната икономика.

Целта на събитието е да се популяризира ветроходството пред широка публика. Това би насърчило повече деца да започнат да се занимават с този спорт, а от друга страна публиката ще стане свидетел отблизо как протичат подобни гонки навътре в морето.

По време на ветроходното шоу ще има водещ, който ще коментира за зрителите развоя на състезанието, а всеки посетител ще има възможността да си закупи сувенир, изработен в ателиетата на "Морски знаци".

Свързани статии
Награждават най-добрите колоездачи пред Летния театър утре Над 25 яхти се пускат на ветроходната регата в Бургас Прекъсват футболното първенство при масово заразяване на играчи Норбърт Банашек ликува в Бургас! Полякът спечели 67-та международна колоездача обиколка на България (Снимки) Ето как ще бъде открит ветроходният сезон в Бургас Басейнът на Флората приема суперфиналите за юноши и мъже по водна топка Идва месецът на ветроходството и яхтите в Бургас „Черноморец” вдигна още две вицешампионски титли във водната топка Продължават безплатните спортни обучения на децата в Бургас Продължават безплатните обучения по спорт за деца в Бургас
Тагове
спорт регата яхти
Коментари

Още от последните новини