Над 25 яхти се пускат на ветроходната регата в Бургас

Над 25 яхти се пускат на ветроходната регата в Бургас - E-Burgas.com

Прогноза за запазване на вятъра от източна четвърт със сила около 20 възела, достигащ на поривите до 29-30 и през трите състезателни дни, обещава интересна надпревара между над 25 яхти във ветрохдната регата "Порт Бургас - БУЛСТРАД Къп 2020".

Екипажите пристигнаха вече в Бургас. По всяка вероятност днес и утре ще се състоят двете офшорни гонки - 17 и 27 морски мили, а иншорните в неделя.

Във връзка с провеждащият се в Бургас "Spice Music Festival" и ограниченията в придвижването с автомобили в района на Пристанищен комплекс Бургас, Морска гара и района на ЯК "Порт Бургас", организаторите на ветроходна регата "Порт Бургас - БУЛСТРАД Къп" 2020 информират за постигнати допълнителни споразумения с организатора на феста:

- всеки участник в регата ще разполага с гривна за преминаване пеш през територията на фестивала с цел напускане. Домакините предупреждават, че охраната на фестивала ще екскортира лица без пропуск, които не напуснат за продължителен период от време територията на събитието.

- автомобилите могат да се паркират на територията на яхт клуб "Порт Бургас" за целия преиод на регатата;

- движението на автомобили е допустимо за вход и изход между 0600 - 1500 часа всеки ден с издаден пропуск;

Опции за паркинг извън района на пристанищния комплекс:

- ще бъде отцепена най-дясната лента на ул. "Булаир", която е в непосредствена близост до пристанището;

- Синя Зона в пристанищния район, зоната на Морска градина и хотел "Приморец", както и в целия град, е безплатна през уикенда.

Регата "Порт Бургас - БУЛСТРАД Къп 2020" е организирана от яхт клуб "Порт Бургас", съвместно със ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП", Пристанище Бургас и Община Бургас.

Предварителна програма на регата "Порт Бургас - БУЛСТРАД КЪП":

6 август, четвъртък

12:00-19:00    Регистрация и обмер

7 август, петък

08:00-09:30    Регистрация и обмер

10:30   Техническа конференция

13:00   Иншорни гонки

8 август, събота

TBA     Иншорни/Офшорни гонки

9 август, неделя

TBA     Иншорни/Офшорни гонки

TBA     Церемония по закриване на регатата

Свързани статии
Морето край Несебър ще ври и кипи, приема държавното по ветроходство 200 състезатели от шест държави ще спорят за отличията на "Порт Бургас 2022" Бургазлия се впусна в приключението на живота си, пое по пътя на "Титаник" Златен дубъл за "Черноморец" на международна регата в Турция (Снимки) 8 отбора влизат в надпреварата за Шампионската лига по ветроходство в Бургас Яхтата "Шоколад" води "Кор Кароли" към Бургас Бургас с нов успех във ветроходството (Снимки) Ветроходци от Несебър прибраха 5 медала от състезание в залива Яхти от четири държави идват в Бургаския залив Ето как ще бъде открит ветроходният сезон в Бургас
Тагове
яхти ветроходство
Коментари

Още от последните новини