Яхти от четири държави идват в Бургаския залив

Яхти от четири държави идват в Бургаския залив - E-Burgas.com

Само седмица ни дели от поредното издание на ежегодната международна регата "Порт Бургас - Бургаска Ветроходна Седмица" 2021 - Bourgas Sailing Week.

Въпреки все още неприятната пандемична обстановка, престижната регата ще се състои с участието на състезатели от България, Малта, Русия и Румъния.

Представителите на Birzebbuga Sailing Club Freeport са вече тук, а от 30.04.21 започва тренировъчен лагер воден от Malta_Optimist_Academy_by_BSC и треньора в клас "Оптимист" -  Иван Василев.

В регатата се очаква да вземат участие над 150 състезатели в класовете; Оптимист, Лазер(4,7, Радиал, Стандарт), Фин, 420, 470, гарантирайки истинска морска феерия в бургаския залив.

Гражданите на Бургас, ще имат възможност да разгледат яхтите отблизо в периода 06-09 май на територията на Яхт клуб "Порт Бургас" между 9 и  12 часа преди придвижването им до състезателният полигон в залива.

Домакините от Яхтклуб „Порт Бургас“ любезно молят всички гости да спазват разумна дистанция и всички действащи противоепидемични мерки.

Събитието се осъществява с ексклузивната подкрепа на Audi Bulgaria presented by Westauto-M Ltd. , както и с подкрепата на Port BURGAS и Община Бургас, и  Go to Burgas.

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио Гимнастичката Женина Трашлиева е спортист номер 1 на Бургас
Тагове
яхти залив спорт
Коментари

Още от последните новини