Златен дубъл за "Черноморец" на международна регата в Турция (Снимки)

Златен дубъл за

След големия успех, който постигнаха състезателите на яхт клуб „Черноморец Бургас“ в най- голямата международна регата в Турция, която се проведе в края на октомври, 32-рото издание на Marmaris International Race week 2021, при изключителна конкуренция в своята група, втори екипаж на клуба, отново с опитния шкипер Валентин Николов спечели 1-вото място в 19-тото издание на регата Gocek Аutumn Race week 2021!

Регатата набира популярност и вече е втората по представителност и международно участие в Турция и цялото Източно Средиземноморие. Участваха над 115 яхти и 1100 състезателя от Турция, Русия, Холандия, Казахстан, Украйна, Естония, Румъния, Беларус, Азербайджан, Великобритания и нашия екипаж – единствен представител от България.                  

При преобладаващи слаби ветрове, изискващи добра техника и тактика при владеенето на лодката, нашите състезатели записаха първи места в първите два състезателни дни и успяха да съхранят водачеството си до края на състезанието! Изключителните природни красоти в района около Гьочек и Фетие дадоха възможност на състезателите освен удоволствието от природните красоти, да се насладят и на състезателните емоции в етапите при заобикаляне на множеството острови по време на гонките, както и на приятната приятелска атмосфера на брега!

С Първото място в регатата Gocek Autumn Race week 2021, Яхт Клуб „Черноморец Бургас” закрива най- успешния ветроходен сезон за клуба - 2021 г. Припомняме, че екипажът на яхта Уасаби със същия шкипер беше и единствената българска яхта спечелила първото място в своята дивизия в реномираната регата  в Истанбул - Bosphoros Cup 2021. Клубът спечели и шампионски титли и призови места в кайт-дисциплините, детското и олимпийско ветроходство.

Галерия
Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио Гимнастичката Женина Трашлиева е спортист номер 1 на Бургас
Тагове
яхти регата спорт
Коментари

Още от последните новини