Златен дубъл за "Черноморец" на международна регата в Турция (Снимки)

Златен дубъл за

След големия успех, който постигнаха състезателите на яхт клуб „Черноморец Бургас“ в най- голямата международна регата в Турция, която се проведе в края на октомври, 32-рото издание на Marmaris International Race week 2021, при изключителна конкуренция в своята група, втори екипаж на клуба, отново с опитния шкипер Валентин Николов спечели 1-вото място в 19-тото издание на регата Gocek Аutumn Race week 2021!

Регатата набира популярност и вече е втората по представителност и международно участие в Турция и цялото Източно Средиземноморие. Участваха над 115 яхти и 1100 състезателя от Турция, Русия, Холандия, Казахстан, Украйна, Естония, Румъния, Беларус, Азербайджан, Великобритания и нашия екипаж – единствен представител от България.                  

При преобладаващи слаби ветрове, изискващи добра техника и тактика при владеенето на лодката, нашите състезатели записаха първи места в първите два състезателни дни и успяха да съхранят водачеството си до края на състезанието! Изключителните природни красоти в района около Гьочек и Фетие дадоха възможност на състезателите освен удоволствието от природните красоти, да се насладят и на състезателните емоции в етапите при заобикаляне на множеството острови по време на гонките, както и на приятната приятелска атмосфера на брега!

С Първото място в регатата Gocek Autumn Race week 2021, Яхт Клуб „Черноморец Бургас” закрива най- успешния ветроходен сезон за клуба - 2021 г. Припомняме, че екипажът на яхта Уасаби със същия шкипер беше и единствената българска яхта спечелила първото място в своята дивизия в реномираната регата  в Истанбул - Bosphoros Cup 2021. Клубът спечели и шампионски титли и призови места в кайт-дисциплините, детското и олимпийско ветроходство.

Галерия
Свързани статии
Отложиха баскетболния мач между Черноморец и Левски за четвъртък Гришо се размина с финала в Мелбърн "Черноморец" с куп проблеми преди мача си с "Левски" Ивет Горанова е Спортист на годината за 2021 Несебър награди най-добрите си спортисти "Нефтохимик 2010" записа второ поражение за сезона Билети по 2 и 5 лева за морското баскетболно дерби Спортното отличи най-добрите си атлети за 2021(Снимки) Млад бургазлия е ветроходец на годината Ето как ще се движат автобусите на градския транспорт по празниците
Тагове
яхти регата спорт
Коментари

Още от последните новини