Яхтата "Шоколад" води "Кор Кароли" към Бургас

Яхтата
Снимка БГНЕС

Яхта “Шоколад” с шкипер швейцарецът Франсоа Боп е начело в клас ORC A след първия ден на ветроходната регата “Кор Кароли”. Те спечелиха етапа от Варна до Св. Влас, съобщава БНР. На второ място е яхта “Стриптийз” с шкипер Георги Михов от Св. Влас. На трета позиция е варненският екипаж на “Петра” с шкипер Павел Дуков. 

Днес е вторият етап от Св. Влас до остров Св. Иван и финал в Бургас, като тази гонка е за купите на кмета на Бургас и той лично ще награди победителите тази вечер.

В клас ORC B начело е яхта “Уасаби” с шкипер Валентин Николов от “Черноморец”- Бургас. В клас ORC C лидер е яхта “Антарес” с шкипер  Игор Калинин от Украйна. Яхта “Ронин” е начело в клас ORC Р. Шкипер е Петър Димитров от ЯК “Св. Никола”-София.

В генералното подреждане на IRC 1 “Ронин“ е начело, пред яхтите „Шоколад“ и „Петра“. В клас IRC 2 първи са „Феникс“ с шкипер Богомил Пехливанов от „Синева“-Варна, пред екипажите на „Виктория“ с шкипер Любомир Николов  от „Черноморец“-Бургас и „Уасаби Дентапрайм“.

Свързани статии
Седем златни медала по спортни танци завоюваха бургазлии Наградиха европейския шампион Георги Стоянов, Спортното му възлага големи надежди Нова авиокомпания пуска ежедневни полети Бургас - София 8 отбора влизат в надпреварата за Шампионската лига по ветроходство в Бургас Бургас с нов успех във ветроходството (Снимки) Бургаски борец спечели бронз от Световното за кадети в Будапеща Записахме първа победа на олимпиадата Бургазлия седми на световното по кайт (Снимки) "Шилото" отново става арена на най-добрите байкъри у нас Започва суперфинала по водна топка в Бургас, "Черноморец" е сред фаворитите
Тагове
яхти кор кароли спорт
Коментари

Още от последните новини