Яхтата "Шоколад" води "Кор Кароли" към Бургас

Яхтата
Снимка БГНЕС

Яхта “Шоколад” с шкипер швейцарецът Франсоа Боп е начело в клас ORC A след първия ден на ветроходната регата “Кор Кароли”. Те спечелиха етапа от Варна до Св. Влас, съобщава БНР. На второ място е яхта “Стриптийз” с шкипер Георги Михов от Св. Влас. На трета позиция е варненският екипаж на “Петра” с шкипер Павел Дуков. 

Днес е вторият етап от Св. Влас до остров Св. Иван и финал в Бургас, като тази гонка е за купите на кмета на Бургас и той лично ще награди победителите тази вечер.

В клас ORC B начело е яхта “Уасаби” с шкипер Валентин Николов от “Черноморец”- Бургас. В клас ORC C лидер е яхта “Антарес” с шкипер  Игор Калинин от Украйна. Яхта “Ронин” е начело в клас ORC Р. Шкипер е Петър Димитров от ЯК “Св. Никола”-София.

В генералното подреждане на IRC 1 “Ронин“ е начело, пред яхтите „Шоколад“ и „Петра“. В клас IRC 2 първи са „Феникс“ с шкипер Богомил Пехливанов от „Синева“-Варна, пред екипажите на „Виктория“ с шкипер Любомир Николов  от „Черноморец“-Бургас и „Уасаби Дентапрайм“.

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио Гимнастичката Женина Трашлиева е спортист номер 1 на Бургас
Тагове
яхти кор кароли спорт
Коментари

Още от последните новини