Утвърден е приема на 1700 студенти в Бургаския свободен университет

Утвърден е приема на 1700 студенти в Бургаския свободен университет - E-Burgas.com
Проф. дпн Галя Христозова/ Снимка Татяна Байкушева

Кандидатстудентската кампания в Бургаския свободен университет е с нови социални облекчения  за учебната 2017/2018 година. Утвърден е приема на 1700 студенти, съобщи по време на пресконференция ректорът на учебното заведение проф. дпн Галя Христозова. В предстоящата учебна година ще има 18 бакалавърски, 25 магистърски и 5 докторски програми,за които са предвидени шест кандидатстудентски сесии. Първите изпити по български език, история и СТОП-тестовете вече са проведени, обясни проф. Христозова. Тя  припомни, че теместриалните такси в Бургаския свободен университет не са променяни от 2011 година насам и са най-ниските от недържавните висши училища.

Посочени бяха най-предпочитаните специалности като Право, Софтуерно инженерство, Пихология, Начална и предучилищна подготовка сред бакалавърските програми и Администрация и управление на системата на националната сигурност, Митническо разузнаване и разследване сред магистърските програми.

Съществуват и редица възможности за дистанционно обучение по специалностите Публични комуникации и социална психология, Международни икономически отношения, Бизнес информационни технологии и Публично-частни партньорства и проекти.

За обучаващите се функционира студентски център за кариерно развитие, има богата материална база и възможности за спортни и творчески дейности. 

Университетът развива богата международна дейсност. С всяка изминала година има засилен интерес от чуждестранни студенти. В БСУ учат студенти от Русия, Казахстан, Турция, Украйна, Нигерия, Чехия, Словакия, Южна Африка, Германия, а също и Еразъм+ студенти от Португалия, Холандия, Латвия, Малдиви, Индонезия, Пакистан, Непал и други страни.

 

 

Коментари