Затовриха булевард в Бургас заради съмнителна торбичка с парфюм и брошури

Затовриха булевард в Бургас заради съмнителна торбичка с парфюм и брошури - E-Burgas.com

Съдържанието на съмнителната торбичка, предадена около 10.30 ч. днес от бдителна гражданка на жандармерист пред Турското консулство в Бургас, не представлява опасност за гражданите или околните сгради. Това информират от МВР-Бургас.

В торбичката се съдържали парфюм, дезодорант и брошура, но следвания за подобни случаи протокол наложи затваряне на бул. „Демокрация” в отсечката до бул. „Богориди” и прехвърляне за около час на пътния трафик през ул. „Св.Св. Кирил и Методий”.

Констатирано е, че гражданката открила торбичката в района на Морската градина и я отнесла на служителя от бургаската жандармерия, който бил и най-близкия представител на вътрешното ведомство. Своевременно районът е бил отцепен, като освен активните пътни артерии, затворени за преминаване са били и близките алеи в Морската градина, както и малките пресечки, водещи към турското консулство. 

В резултат на действия, предприети от спец-екип от Главна дирекция “Жандармерия, специални операции и борба с тероризма” към МВР, е констатирано, че съдържанието на торбичката е безопасно, като не се налага осъществяване на контролиран взрив.

Към момента пътния трафик е възстановен в нормален обем.

Свързани статии
Нова акция на Пътна полиция в цялата страна Рашков забрани на полицаите на пътя да се крият зад храстите Акция на Пътна полиция в серията почивни дни Акция срещу ментетата в Слънчев бряг, иззеха хиляди чанти и дрехи КАТ с нова акция в страната Поредна акция на Пътна полиция в страната Гранична полиция денонощно охранява кораба с огнище на COVID-19 Ври и кипи преди изборите: Задържани са бивш и настоящ служители на ОДМВР-Бургас Акция на "Пътна полиция" срещу пияни и дрогирачни водачи в цялата страна Нова акция на пътя: Проверяват тирове и автобуси в цялата страна
Тагове
полиция жандармерия
Коментари

Още от последните новини