Защо в карнобатските села благодарят на депутатите от ГЕРБ

Защо в карнобатските села благодарят на депутатите от ГЕРБ - E-Burgas.com

Увеличаване на пенсиите, саниране на еднофамилни сгради, както и подкрепа за разширяване на социалните услуги за уязвими групи. Това бяха основните теми, които жителите на карнобатските села Добриново и Живосвят коментираха с кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС. Димитър Бойчев и Ивайло Иванов.

На срещите в двете села присъстваха кметът Иван Лилов и общинският съветник от ГЕРБ-Карнобат Антоанета Стоянова.

„Благодарим на Димитър Бойчев и неговите колеги от ГЕРБ-Бургас за подкрепата през годините. С тяхна помощ вече има готов проект, съгласуван с Министерството на културата за реставрационните дейности и НИНКН, както и разрешение за строеж от община Карнобат за храм „Свети Димитрий“. Осъществихме и ремонт на покрива на читалище „Пробуда“, както и на площадното пространство с проект по ПУДООС“, коментира кметът на двете населени места Иван Лилов.

„В програмата ни сме заложили ежегодна актуализация на пенсиите на над 2 млн. пенсионери. Нашата цел е в края на следващ мандат средната заплата да е 2000 лв., 1000 лв. - минимална заплата и 600 лв. средна пенсия. Ще работим за по-добра инфраструктура по всички населени места, инвестиции в железопътната, пътната и ВиК мрежа. Образованието на вашите деца и внуци ще продължи да е приоритет за нас. Те ще учат в обновени, модерни училища, защото технологиите са бъдещето за тяхното поколение“, коментира Димитър Бойчев.

Той разясни и санирането на еднофамилни къщи като част от регионалната програма на ГЕРБ. След рестарт на програмата ще бъде допустимо и санирането на обществени сгради, каквито има в двете карнобатски села.

Димитър Бойчев се ангажира да се търсят възможности за финансиране за неотложния ремонт на църквата, който трябва да започне на първо време от покрива. Храмът е на 140 години.

От ГЕРБ споделиха, че след две години на мащабно преустройство, в момента текат финалните дейности по обновяването на жп гарата в Карнобат. Реконструкцията на обекта е съфинансирана по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Галерия
Свързани статии
80-годишна баба се преобърна с Дачията си край Карнобрат Тежко ПТП в Карнобат, автомобил се обърна по таван МВР със спецакция срещу лихвари в Карнобат Заваръчни дейности по покрива на училището в Карнобат предизвикали пожара? Пожар пламна в карнобатско училище, местни и айтоски огнеборци гасиха пламъците Съдия Татяна Станчева-Иванова отново оглави Районния съд в Карнобат Влакът за София блъсна камион до жп гарата в Карнобат (Снимки) Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави Христо Иванов: Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, а на нечия друга БСП няма да подкрепи кабинета на ИТН, искат да правят свой
Тагове
Избори 2021 карнобат
Коментари

Още от последните новини